Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Govornica: Smrt Šabana Šaulića i smjena generacija na ex-yu prostorima

19. 02. 2019 - 12:37
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jučerašnja Govornica, emisija Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinar Darko Došlo je bila posvećena smjeni generacija na ex-yu prostoru.

Protok vremena je neminovnost, kao i proces starenja kao posljedica istog. Nakon toga dolazi smrt, ali ono što ne znamo je kada će doći. Stariji ljudi kažu samo po redu, ali izgleda da smrt nema vozni red. U to smo se uvjerili juče, kada je poput groma odjeknula vijest da je u Njemačkoj poginuo estradni umjetnik, Šaban Šaulić nekrunisani ili krunisani kralj narodne muzike. Komentari su naravno prepuni tuge i izraza saučešća, posebno kada su u pitanju poklonici njegovog lika i djela, a naročito starije generacije. Mlade ljude koji nisu slušali njegovu muziku, i njihove komentare također treba shvatiti.

Gotovo istovremeno ostali smo i bez Slobodana Popovića, političara i bivšeg SDP-ovca iz Banja Luke, koji je kasnije zbog nesporazuma sa Lagumdžijom, prešao u PDP. Popović je preminuo u subotu, nakon kraće bolesti u 70.godini života.

U tom kontekstu interesantna je vijest da je poznati bh privrednik iz Viteza – Pero Gudelj, objavio na svom FB profilu, da će ukoliko u Beogradu ne naprave spomenik Šabanu Šauliću, on lično pokrenuti inicijativu za izgradnju spomen obilježja svom omiljenom pjevaču. U tu svrhu izdvojio je početnih 10.000 Eura i pozvao sve one kojima je poznati pjevač ostao u srcu, da se pridruže ovom poduhvatu. 

 Zadnje dodane

GOVORNICA: IMATE LI FB PROFIL I ZAŠTO?

Nemojmo se praviti da ne znamo, jer činjenica je da su društvene mreže a prije njih mobiteli, ubili mnoge veze i brakove, dakle mnogo puta je ekser u kovčeg, dobre ili čak i prosječne veze, zakucao simpatični plavi sistem komunikacije gospodina Zakerberga

Boje života, emisija o transplantaciji

Povodom Svjetskog dana bubrega, koji se obilježava drugog četvrtka u martu, urednica i novinarka Rubina Čengić je u Bojama života, emisiji RADIJA OTVORENA MREŽA razgovarala sa Tomislavom Žuljevićem, predsjednikom Udruženja dijaliziranih i transplantariranih pacijenata Federacije Bosne i Hercegovine i sa Bilsenom Šahman, zastupnicom u Skupštini Kantona Sarajevo, koja je u Skupštini postavila pitanje proširenja dijalniznih kapaciteta i mogućnost uspostavljanja javno-privatnog partnerstva kao u Republici Srpskoj

Preporučujemo