Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Juncker: Teško zamislivo da UK učestvuje na izborima za Parlament EU

19. 02. 2019 - 11:53
|
|
by udrimuski.ba / Beta
|
foto: agencije

Predsjednik Evropske komisije, Jean-Claude Juncker, ocijenio je danas da nije isključena mogućnost da Ujedinjeno Kraljevstvo odloži datum istupanja iz članstva u Evropskoj uniji, što bi značilo da bi ta zemlja mogla da učestvuje na izborima za Evropski parlament krajem maja.

Juncker je u izjavi za njemački list 'Stuttgarter Zeitung' rekao da je takav scenario ipak "teško zamisliv" i da bi predstavljao "zakasnjelu šalu historije".

Ujedinjeno Kraljevstvo zvanično istupa iz članstva u Evropskoj uniji 29. marta, ali britanska vlada pokušava da ponovo pregovara o dijelovima postignutog sporazuma između Londona i Brisela, što Evropska unija odbija.

Juncker je rekao da je sada red na Ujedinjeno Kraljevstvo da odluči da li će odložiti datum, ali bi to trebalo da učini pre sastanka novoizabranog Evropskog parlamenta početkom juna.

Izbori za Evropski parlament bit će održani od 23. do 26. maja.Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere