Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Predstava “Savršen kroj” u CKM Općine Centar

19. 02. 2019 - 09:38
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U petak, 22. februara 2019. godine s početkom u 20 sati na Teatarskoj Sceni Jelićeva (ulica Jelića br. 1) će biti izvedena predstava „SAVRŠEN KROJ“.

O PREDSTAVI

„Savršen kroj“, najavljuje stvaranje pozorišne trilogije „Subjektivno s radošću“.Ideja se rodila kao odgovor na pitanje kako nastaviti dalje u ovim, gotovo nemogućim uslovim za rad u pozorištu.

Poučeni zajedničkim, pedesetogodišnjim pozorišnim iskustvom, Pele i Boda, odlučili su da ostatak svog profesionalnog života provedu u radu i to isključivo u projektima koji se tiču njih i predstavljaju im zadovoljstvo.Tako je nastala ideja za novi pogled na svijet i posao kojim se bave. Umesto „Stand-Up-a“, riješili su da pokrenu pravac „Sit down“.“Savršen kroj“ će svakome lepo stajati, nikoga neće uvrediti, a ako nekoga uspije ponovo da približi onima iz najužeg okruženja, njihovo zadovoljstvo će biti ogromno.

Pele i Boda jedva čekaju susret sa vama, a na njega će doći, subjektivno s radošću.

O PISCU

Vladimir Đurđević (Beograd, 10. jul 1977) je srpski dramski pisac i scenarista. Završio je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Debitovao je dramom NE IGRAJ NA ENGLEZE (Beogradsko dramsko pozorište, sezona 2007/08), a diplomirao dramom DNEVNA ZAPOVJEST (Beogradsko dramsko pozorište, sezona 2011/12). Autor je dramatizacije Zbogom žohari (Balada o Pišonji i Žugi) (NP Toša Jovanović – Zrenjanin, sezona 2010/11) inspirisane tekstovima pjesama kultnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje. Koscenarista je igrane serije Ono kao ljubav (RTS) i scenarista sitkoma Kuku Vasa (RTV Pink). Autor je monodrame Život je LOTO i nekoliko nagrađenih radio drama.

Drama Ne igraj na Engleze je postavljena u gotovo svim državama nastalim raspadom SFRJ.

Dobitnik je nagrade Slobodan Selenić za dramu Dnevna Zapovijest.

Tekstovi su mu objavljivani u stručnim časopisima Scena, Teatron i TFT. Živi i radi u Zemunu.

Ulaznice po cijeni od 12 KM možete kupiti u Centru kulture i mladih Općine Centar (ulica Jelića br. 1) od 9.00 do 21.00 sat.

Napomena:

Za navedenu predstavu je moguće ostvariti studentski  popust od 25% za studente iz BiH ( pri kupovini ulaznica kao dokaz na uvid ponijeti  index).

Dodatne informacije i rezervacije na tel.: +387 33 232 595  i  web stranice www.centarkulture.ba

TAGOVI:Zadnje dodane

Sarajevo mon amour

Pred brojnom publikom i fantastičnom atmosferom sinoć je zvanično otvoren 25. Sarajevo Film Festival

Preporučujemo

Sarajevo mon amour

Pred brojnom publikom i fantastičnom atmosferom sinoć je zvanično otvoren 25. Sarajevo Film Festival