Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Centralna izborna komisija objavila preliminarne rezultate za načelnike i gradonačelnike u BiH

18. 02. 2019 - 06:47
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

PRIJEVREMENI IZBORI

 

 

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je preliminarne rezultate izbora za načelnike i gradonačelnike u Bosni i Hercegovini.

Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije u Općini kandidat Stranke demokratske akcije Mersudin Nanić osvojio je 3.347 glasova i s prednošću od 136 glasova od protukandidata Nedžada Kudelića postao načelnik.

 

Na izbornoj jedinici Domaljevac - Šamac Stjepan Piljić ispred HDZ BiH bio je jedini kandidat, a od 4.601 birača dobio je 605 glasova.

 

U Bosanskom Petrovcu nezavisni kandidat Dejan Prošić bit će budući načelnik, a na izborima je dobio 29 posto glasova ili 824 glasa.

 

U Doboju je uvjerljivu pobjedu odnio Boris Jerinić, nezavisni kandidat, koji je od 63.728 glasova osvojio 30.832 glasa. Nebojša Šajinović iz SDS-a, koji se nalazi na drugom mjestu, osvojio je 3.354 glasa.

 

U Drvaru SNSD je dobio svoju načelnicu. Dušica Runić osvojila je 1.711 glasova. Nebojša Karać, također iz SNSD-a bit će budući načelnik Ribnika. Nezavisni kandidat Milorad Gligić s 398 glasova budući je načelnik Bosanskog Grahova. 

 

Pobjedu je oko 20 sati proglasio i v.d. načelnik Kaknja Aldin Šljivo koji je osvojio 7.731 glas. Njegov protukandidat iz SDP-a osvojio je 4.454 glasa, dok je nezavisni kandidat Hamza Begić osvojio 283 glasa.

 

U Trebinju novi gradonačelnik će biti Mirko Ćurić ispred SNSD-a, a prema preliminarnim rezultatima osvojio je 9.578 glasova.

 


Na izborima je prema prvim rezultatima obrađeno 79.761 glasački listić. Važećih je 78.223, dok je nevažećih 1.538 listića.Zadnje dodane

Enver Suljagić: Prijavite neregularnu naplatu usluga taksija

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi, pozvao je danas građane Sarajeva da prijave svaki pokušaj neregularne naplate usluga taksi prevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz savjet da u tom slučaju ne napuštaju vozilo već da ispoštuju proceduru

Demokratska fronta ulazi u pregovore oko formiranja vlasti

Demokratska fronta (DF) krenut će u pregovore oko eventualnog formiranja vlasti na državnom nivou zajedno sa SDA, SNSD-om i HDZ BiH, kao i na nivou Federacije BiH, potvrdilo je za novinsku agenciju Patria više sagovornika iz vrha te stranke, koji su govorili pod uslovom anonimnosti

Preporučujemo

23. Festival komedije "SMIJEH JE LIJEK"

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, i ove godine organizovati će Festival komedije “SMIJEH JE LIJEK“. Želja nam je da na ovim 23. susretima okupimo na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona i podarimo našim sugrađanima smijeha koji nam je tako potreban u svakodnevnici.