Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Boriša Falatar vjerovatno će biti delegat u Domu naroda BiH

18. 02. 2019 - 06:40
|
|
by udrimuski.ba/klix.ba
|
foto: facebook

JEDAN OD PET HRVATA

 

Dom naroda Parlamantarne skupštine Bosne i Hercegovine mogao bi postati pravo utočište bivših članova Predsjedništva BiH, ali i kandidata za tu funkciju koji nisu izabrani na oktobarskim izborima. Kako Klix.ba saznaje delegat u Domu naroda BiH mogao bi postati i Boriša Falatar iz Naše stranke.

Boriša Falatar na izborima za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda osvojio je 16.036 glasova i završio na četvrtoj poziciji, iza Željka Komšića, Dragana Čovića i Diane Zelenike, a ispred Jerka Ivankovića Lijanovića. Od izbora rijetko se pojavljivao u javnosti, ali nije tajna da planira nastaviti svoju političku karijeru. 

 

Falatar je član Predsjedništva Naše stranke, a prisustovao je sjednici tog organa koji se prošle sedmice održao u Tuzli. Kako saznajemo jedna od tema razgovora bila je Falatarov izbor u Dom naroda PS BiH, a kako Naša stranka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH ima tri delegata.

 

Izabrani poslanici Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH su Mirela Trepanić i Vibor Handžić iz reda Ostalih i Damir Marjanović kao Hrvat. Da li će se realizirati politička trampa u vidu podrške Falataru ostaje da se vidi u narednim danima. Za izbor Falatara, pored glasa Marjanovića nedostaju još dva glasa. Njih ovaj bivši kandidat za Predsjedništvo potencijalno može dobiti od DF-a, koji ima jednog delagata (što je teško očekivati) te od delegata iz Goraždanske priče ili Laburista Fikreta Abdića.

 

Druga opcija je da ga podrži neko iz stranaka HNS-a

 

Dom naroda BiH sastoji se od 15 poslanika, od kojih svaki konstitutivni narod ima po pet predstavnika. Već smo pisali da će u gornji od dva državna parlamentarna doma vjerovatno biti izabrani stranački lideri Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, ali i SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović.Zadnje dodane

Enver Suljagić: Prijavite neregularnu naplatu usluga taksija

Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevo taksi, pozvao je danas građane Sarajeva da prijave svaki pokušaj neregularne naplate usluga taksi prevoza u glavnom gradu Bosne i Hercegovine uz savjet da u tom slučaju ne napuštaju vozilo već da ispoštuju proceduru

Demokratska fronta ulazi u pregovore oko formiranja vlasti

Demokratska fronta (DF) krenut će u pregovore oko eventualnog formiranja vlasti na državnom nivou zajedno sa SDA, SNSD-om i HDZ BiH, kao i na nivou Federacije BiH, potvrdilo je za novinsku agenciju Patria više sagovornika iz vrha te stranke, koji su govorili pod uslovom anonimnosti

Preporučujemo

23. Festival komedije "SMIJEH JE LIJEK"

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, i ove godine organizovati će Festival komedije “SMIJEH JE LIJEK“. Želja nam je da na ovim 23. susretima okupimo na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona i podarimo našim sugrađanima smijeha koji nam je tako potreban u svakodnevnici.