Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Žalica tražio da se završi zgrada Akademije scenskih umjetnosti

14. 02. 2019 - 11:32
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je jučer dekana Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Pjera Žalicu koji je izrazio nadu da će u skorijem roku biti riješeno pitanje dovršetka započete nove zgrade Akademije scenskih umjetnosti.

Žalica od Vlade Kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauke i mlade očekuje podršku i razumijevanje u smislu specifičnosti djelovanja te, ali i drugih umjetničkih akademija, jer u nastavnom procesu trebaju periodično angažirati profesore stručnjake iz prakse.

Premijer Forto je naglasio da će Vlada preduzeti korake da sagleda mogućnosti ubrzavanja trajnog rješenja smještaja Akademije, što podrazumijeva što brži završetak izgradnje zgrade na Skenderiji i njeno stavljanje u funkciju, saopćeno je iz Pres-službe KS.Zadnje dodane

Novinarima se mora omogućiti pravo na slobodan rad

Svjetski dan slobode medija obilježava se 3. maja i povod je za čestitanje novinarima i medijskim radnicima, ali i prilika da se ukaže na važnost slobodnog rada medija, osvrne na stanje medijskih sloboda te objavi Indeks slobode medija. A kakvo je zaista stanje u medijima?

Preporučujemo