Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Žalica tražio da se završi zgrada Akademije scenskih umjetnosti

14. 02. 2019 - 11:32
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto primio je jučer dekana Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Pjera Žalicu koji je izrazio nadu da će u skorijem roku biti riješeno pitanje dovršetka započete nove zgrade Akademije scenskih umjetnosti.

Žalica od Vlade Kantona i Ministarstva za obrazovanje, nauke i mlade očekuje podršku i razumijevanje u smislu specifičnosti djelovanja te, ali i drugih umjetničkih akademija, jer u nastavnom procesu trebaju periodično angažirati profesore stručnjake iz prakse.

Premijer Forto je naglasio da će Vlada preduzeti korake da sagleda mogućnosti ubrzavanja trajnog rješenja smještaja Akademije, što podrazumijeva što brži završetak izgradnje zgrade na Skenderiji i njeno stavljanje u funkciju, saopćeno je iz Pres-službe KS.Zadnje dodane

DAMIR PILIĆ U ZAGREBU: O duhovima prošlosti i povratku fašizma

„Damir Pilić kombinujući nekoliko različitih narativnih tokova donosi pred čitaoca roman koji u svojoj osnovi postavlja pitanja koja se nerado postavljaju u ovdašnjoj književnosti. Ali ne na način da ih simplificira i svodi na ispovjedno, već se dobro osmišljenim okvirom priče nastoji dokučiti i nešto više od žurnalističkog prikazivanja poznatih datosti“, napisao je u kolovozu prošle godine Lupigin suradnik Đorđe Krajišnik, u prikazu romana „Kao da je sve normalno“, zaključujući kako taj roman otvara mogućnost da se o Sarajevu i Bosni i Hercegovini, njihovoj istorijskoj složenosti i ranama govori na drugačiji i literarniji način...

23. Festival komedije "SMIJEH JE LIJEK"

JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, i ove godine organizovati će Festival komedije “SMIJEH JE LIJEK“. Želja nam je da na ovim 23. susretima okupimo na jednom mjestu komedije iz BiH i regiona i podarimo našim sugrađanima smijeha koji nam je tako potreban u svakodnevnici.

Preporučujemo