Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Američke Demokrate i Republikanci postigli dogovor o izgradnji zida na granici s Meksikom

12. 02. 2019 - 08:51
|
|
by udrimuski.ba / klix
|
foto: EPA-EFE

Demokrate i Republikanci postigli su dogovor u vezi s finansiranjem izgradnje zida na granici SAD-a s Meksikom kako bi izbjegli još jednu blokadu budžeta. Dogovor je postignut iza zatvorenih vrata u Washingtonu i za sada nisu procurili detalji.

Predsjednik SAD-a Donald Trump ponovio je da će SAD u svakom slučaju graditi zid kojim bi se spriječio masovni ulazak migranata. 

"Nisam imao vremena da prostudiram dogovor, ali nikada ne bih potpisao zakon kojim se omogućava masovno puštanje nasilnih kriminalaca", kazao je.

Zakon se mora donijeti do petka inače će se američka administracija ponovo ugasiti. Posljednje "gašenje" bilo je najduže u historiji SAD-a, čak 35 dana. 

Navodno jeu dogovoru ponuđeno 1,4 milijarde dolara za izgradnju fizičkih barijera, što je mnogo manje u odnosu na 5,7 milijardi dolara koje je Trump tražio. 

Ukoliko mu ne udovolje, Trump je zaprijetio da će proglasiti vanredno stanje čime će zaobići Kongres i moći sam raspolagati sredstvima iz budžeta.

TAGOVI:Zadnje dodane

Trump želi da kupi Grenland

Američki predsjednik Donald Trump je u više navrata spomenuo da želi da kupi Grenland od danske vlade, a njegova administracija istražuje koje su sve mogućnosti da se sprovede ova transakcija

Preporučujemo

Sarajevo mon amour

Pred brojnom publikom i fantastičnom atmosferom sinoć je zvanično otvoren 25. Sarajevo Film Festival