Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prognoza do kraja februara: Temperature iznad prosjeka

11. 02. 2019 - 10:18
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Nakon iznadprosječno toplog i suhog vikenda, nastavak ove sedmice proteći će uz relativno nižu temperaturu zraka, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini se očekuje pretežno vedro sa umjerenom do jakom burom. Na području Bosne i sjeverne Hercegovine bit će pretežno oblačno sa slabim snijegom i susnježicom. Na sjeveru Bosne moguća je i slaba kiša.

Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između -5°C i 0°C, a u Hercegovini uglavnom od 0 do 5°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između -2°C i 4°C, a u Hercegovini od 4°C do 9°C.

U periodu od 18. do 25. februara prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognozira se stabilno vrijeme sa sunčanim intervalima. Više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima Bosne. Temperature zraka bit će veće u odnosu na prosjećne vrijednosti. Na većem dijelu zemlje ne očekuju se jutarnji mrazevi.

Jutarnje temperature zraka od -1°C do 5°C na jugu zemlje do 9°C, a najviše dnevne od 6°C do 11°C, na jugu zemlje do 14°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.Preporučujemo