Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Potraga za Gačićem se intenzivira, patrole na nekoliko lokacija, u Sarajevo stiže još 130 policajaca

11. 02. 2019 - 08:37
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Punih sedam dana višestruki ubica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Jučer je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

- Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih sluzbenika iz drugih kantona - naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Također, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

- Naše ekipe na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo je sastavljena od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku, koji provjeravaju sve informacije i idu u preglede teritorija koje dobivamo od građana - kazao nam je Halilović.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Sarajevo mon amour

Pred brojnom publikom i fantastičnom atmosferom sinoć je zvanično otvoren 25. Sarajevo Film Festival