Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ujutro toplo, poslijepodne kiša i snijeg

11. 02. 2019 - 08:09
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Očekuje se prelazak frontalnog poremećaja koji dolazi sa zapada. Usloviće padavine i pad temperature zraka u cijeloj zemlji. U nizinama ispočetka kiša, a u višim područjima snijeg.

U drugoj polovini dana usljed opadanja temperature zraka i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg i to u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Prognozirana količina padavina u Bosni se kreće između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 60 litara. Očekivana visina novog snijega je od 5 do 15 centimetara, na planinama i do 30 centimetara.

Danas će u BiH biti i vjetrovito. Ispočetka jugo, a sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjer na sjever. Najtopliji dio dana u jutarnjim satima. Očekivana temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U Sarajevu oblačno. Sredinom dana se očekuje kiša koja će do poslijepodnevnih sati preći u susnježicu i snijeg. Temperatura zraka prije podne između 6 i 10°C. U drugom dijelu dana temperatura zraka u opadanju, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.Zadnje dodane

Kakvo nas vrijeme očekuje do petka

U drugom dijelu dana postupno naoblačenje s juga, što će u večernjim satima donijeti kišu. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuju jaki udari juga. Jutarnje temperature od 4 do 10, a dnevne od 18 do 24 °C

Preporučujemo