Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Haris Burina otkrio kako se pomirio i ponovo zaratio s Izetom Fazlinovićem

09. 02. 2019 - 09:27
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Lik biznismena Jakova, kojeg tumači Zeničanin Haris Burina, publika će ponovo imati priliku gledati u novim epizodama popularne serije “Lud, zbunjen, normalan”

 

Televizijski posao

Tako je krajem prošle godine Burina bio na setu, a kako je u razgovoru za “Dnevni avaz” kazao, ekipi će se ponovo pridružiti u martu, kad je planiran nastavak snimanja. Osim ovog angažmana, glumac se priprema i za 200. izvođenje predstave “Čorkan”, a angažiran je i na TV Zenica, gdje vodi emisiju “It is Zenica”.

- Skoro godinu vodim emisiju na zeničkoj televiziji i nekako se pronalazim u televizijskom poslu – kaže Burina.

 

Kako je bilo na setu LZN-a?

- Super je bilo, snimio sam nekoliko epizoda i zaista je bilo lijepo ponovo se sresti s ekipom.

 

Ostaje li Jakov isti i u novim epizodama?

- Jakov je isti lik, malo na svoju stranu. On jedini sve vrijeme stopira namjere popularne porodice Fazlinović i, kao takav, mora da se pojavljuje kad su u pitanju neke intrige. U svakom slučaju, u novim nastavcima bit će i dosta novina i iznenađenja s Izetom, kojeg glumi Mustafa Nadarević. Jakov i Izet se udružuju i postaju, na neki način, jarani.

 

Znači, više niste na ratnoj nozi?

- Ma, kako da ne, to se desilo jednom, izgladili smo odnos i ponovo zaratili. Ne smijem vam sve otkrivati, bolje je da gledaoci sami vide šta će se dešavati.

 

Godine snimanja

Jeste li sretni što ste se vratili na set LZN-a?

- Naravno, presretan sam. Glumcu je najdraže kad publika nešto prihvati i tako vas tjera da ne zaboravite lik, da ga i dalje volite i što bolje glumite.

 

Uglavnom, tu je stara ekipa, osim Senada Bašića. Je li Vam neobično bez njega?

- Iskreno da vam kažem, to je takav posao i, koga nema, bez njega se može. Svako svojim putem ide, to je život.

 

Spominjete li ga, možda, na setovima?

- To se brzo zaboravi, nekad se stječe utisak kao da nije ni bio tu i glumio s nama, a svi znamo da smo godinama snimali i uživali u druženju.

“Ćorkan” je aktuelan, a “Lepi” čeka ljepše vrijeme

- “Ćorkan” je posebna i zaista rijetka priča. Ta 200. izvedba trebala bi se desiti u mojoj Zenici, a naravno, nastavit ću i dalje igrati. Što se tiče “Lepog”, čeka da malo otopli pa onda krećemo na turneju. Uglavnom, “Lepog” vole u Hercegovini i publika jedva čeka da dođemo – pojašnjava Burina.  
  

 

 

 

 Zadnje dodane

Nagrada 'Evropski muzej godine' dodijeljena muzeju iz Holandije

Specijalna priznanja dobili su - Muzej Apoksiomena iz Hrvatske, House of European History iz Belgije, Memorial de Verdun iz Francuske, Moesgaard muzej iz Danske, Museum Narodowe w Szczecinie – Centrum Dialogu Przelomy iz Poljske, Museum Pana Tadeusza iz Poljske, Museum Plantin-Moretus iz Belgije i World Nature Forum iz Švicarske

Za moj film treba mi producent sa mnogo para

Njegovo ime postalo je brend, a slogan “Odabrao Đelo Hadžiselimović” na odjavnim špicama dokumentarnih emisija koje je on odabrao, postao je dio žargona, fraza kojom se ističe kvalitet nečega

Preporučujemo