Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Amel Ćurić u Udri muški: “Kada je krenula kampanja za najavu spota, zvali su me prijatelji da pitaju treba li nekoga prebiti”

08. 02. 2019 - 14:33
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U četvrtak ujutro, u Udri muški, na Djevičanskim ostrvima Amel Ćurić promoviše novi spot  pjesmu “Niko”. Iako promo kampanja govori da je upravo Ćurić niko, fanovi znaju da je onmnogo više od toga.

“Kad je krenula kapanja za najavu spota, zvali su me prijatelji da pitaju šta se dešava, otkud nekome parvo da tvrdi da sam ja neko, treba li nekoga prebiti…
Mnogo mi se dopala ova originalna ideja. Niko ovako do sada nije najavio novi singl.

Ovo mi je najozbiljnija i najzrelija pjesma, sa najboljim aranžmanom i produkcijom do sada. - govori Amel.

 “Ti si vrhunski muzičar. Nije ti problem otpjevati ni rahmetni Pavarottia.”- kroz smijeh govori Batko.

“Danas se sve svelo na poruke, Instagram, Facebook… ljudi postaju izgubljeni  i otuđeni. Treba nam nešto što će nas povezati. Treba nam pjesma.”- nadovezuje se Batko.

“Muzika jeste ono što nas povezuje u vremenu otuđenosti. Kad je u pitanju zajedništvo, još uvijek je pjesma ono što nas spaja, a pjesma “Što nas ima mašala” se i dalje vrti na svim manifestacijama. Godine su prošle, čak svi oni sportisti više nisu aktivni, ali pjesma je ostala da svjedoči o nekim prošlim vremenima, te bude primjer mladima danas.”

Pjesma “Niko” je 5. februara premijerno predstavljena.

Naime, Amelove kolege i prijatelji iz javnog života objavljivali su storije na Instagramu u kojima govore “Amel Ćurić, niko”, bez ikakvog objašnjenja ili najave o čemu se tačno radi.
Kampanju i novu pjesmu podržali su i naši poznati sportisti Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Damir Džumhur, Amel Tuka, Asmir Begović i Emir Spahić, ali i druge poznate ličnosti kao što su Amil Lojo, Mirza Selimović, Džejla Ramović, Ilma Karahmet, Ana Bavrka, Nives Celzijusa, Aleksandar Radojičić, Matko Knešaurek i mnogi drugi.

Amel Ćurić rođen je 7. avgusta 1980 u Gračanici. Bosanskohercegovački je muzičar.

Muzikom se počeo baviti 1988. godine. Pošto je pokazivao intresovanje za sevdalinku i harmoniku, roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu. Sa početkom rata u BiH škola prestaje s radom, tako da je svoje prve akorde na gitari naučio boraveći u skloništu. To je ujedno probudilo interesovanje prema rock muzici. Nakon rata bio je član nekoliko amaterskih bendova s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. 

Pobjedom u superfinalu prvog bosanskohercegovačkog reality šoua OBN Mjuzik Talentsa održanog krajem 2003. u sarajevskoj "Zetri", započinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album "Urnebes" izdaje 2006. godine u produkciji diskografske kuće "Hayat Prodakšn". Na albumu se nalazi i pjesma Nermina Puškara "Moja djevojka" koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu "Davorin 2005" za pjesmu godine.

U junu 2015. godine, pobjeđuje u regionalnom talent-šou X Factor Adria, sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije osim Slovenije, te osvaja nagradu od 20.000 Eura.

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo