Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Batko: "Mimo sretan ti rođendan, na današnji dan si se ponovo rodio!"

01. 02. 2019 - 08:02
|
|
by udrimuski.ba / Nermina Veljan
|
foto: udrimuski.ba

Batko: "Danas slavimo Mimin drugi rođendan. Danas je tačno godinu dana kada sam rekao umire nam kolega. Umire nam Mimo! Mimo sretan ti rođendan, na današnji dan si se ponovo rodio!"

"Sazivam press konferenciju u kojoj treba napraviti svaku osudu na naš rad, jer danas slavimo još jedan rođendan. Danas još jednom slavimo ŽIVOT! Na današnji dan prije tačno godinu dana došao sam u situaciju da kažem umire nam kolega, i rekao sam umire nam Mimo! Sjećam se kao i ovog dana, jedinu stvar koju sam tada rekao je da, ako ne budemo radili na ovaj NAŠ način, press možemo zakazati na nekom od grobalja.Vjerujte mi da neke poteze u našem zdravstvu znam unaprijed. Neke od tih poteza zatrpa zemlja. U zemlji ušteda, u zemlji u kojoj parlament ne funkcioniše, u zemlji u kojoj imamo tri predsjednika iz tri različita pravca. Spasiti ljudski život, to je najteže!

Prije godinu dana, tim francuskih ljekara na čelu sa prof. Rostaingom u klinici koja čini čuda donosi hitnu odluku, jednu od najtežih u historiji postojanja klinike. Radi se pripremi za retransplantaciju našeg kolege, druga, brata Mime Šahinpašića! Dobivamo informaciju da je kraj. Noć prije u 23.00 sata čitav konzilij ljekara se skuplja i govori da ne može, ali prof Rostaing kaže znam DA MOŽE, uz pomoć jednog Pitara Nedžada Osmanspahića. i tada u salu ulazi jedan medicinski fenomen ... Jedan Pitar i jedan Manijak! Ulaze Mimo i Nedžad! E moji levati, niste svjesni koliko vrijedi jedan ljudski život....

Otvaram press konferenciju koliko smo mogli uštediti na zdravlju. Kalkulišite i šaljite ljude do apoteka, do dijaliza, do groblja! Sram vas bilo. Sram vas bilo čovjeka koji kaže meni tačno prije mjesec dana: "Molim te Batko nemoj o tome pričati, hoću da umrem kao čovjek.." Ustat' pa spomenuti Pitara, koji je spasio život jednom Manijaku! Ustat' pa spomenuti rad OTVORENE MREŽE. Svaki uposlenik OTVORENE MREŽE može biti ponosan, jer iza sebe ostavlja ŽIVOT!"

batkomimonecko

 Zadnje dodane

Udri Muški: Mirko Šarović - „Ovo je zemlja u kojoj je sve moguće i nemoguće"

VIDEO - Šarović: „Postoji mnogo ljudi koji su počeli drugačije i zdravo da razmišljaju. Nadam se da sam u jednoj mjeri doprinio tome da se politika vodi radeći dobre stvari. Teško je krčiti put u politici, graditi popularnost i dobijati naklonost time što ste obezbijedili izvoz piletine, ili mlijeka. To ovdje nije top tema"

Preporučujemo