Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Priča o Amelu Fatiću je priča o svima nama

31. 01. 2019 - 07:48
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Amel Fatić, 12-godišnji dječak iz Sarajeva, treba našu pomoć.

Na Batkovo pitanje kako se osjeća, dječak Amel odgovara:„Bole me noge, ne mogu hodati i spavati. Teško mi je da idem u školu. Ne mogu da se igram sa svojim vršnjacima.“

„Ovaj dječak, noću, umjesto na spavanje,  mirne i spokojne snove, kako roditelji inače šalju svoju djecu; ide u pakao zbog bolova.“ – kaže Batko, uz konstataciju da ovo nije priča o dječaku Amelu, nego o svoj našoj djeci i svima nama.

OTVORENA MREŽA je izvojevala mnoge bitke prije i uspiješno sakupljala i mnogo veće sume novca, te svi vjeruju da će i ovaj put uspjeti.

Amel je rođen sa genetskim oboljenjem kondrodisplasio – krivljenje zglobova koljena zbog čega dječak otežano hoda i ide u školu uz pomoć roditelja.

Već nekoliko godina roditelji su obilazili zdravstvene centre u BiH, ali niko nije želio preuzeti odgovornost i uraditi potrebni operativni zahvat.

Zbog toga su se roditelji odlučili na samostalnu borbu, te su uspjeli dječaka izmjestiti na liječenje u inostranstvo  - Amel je imao tri operativna zhvata dosada u zdravstvenoj grupaciju Medical park u Turskoj, a kako ne bi završio u kolicima roditelji su se ovaj put obratili OTVORENOJ MREŽI za pomoć, za još jedan operativni zahvat zbog pogoršanja Amelovog zdravstvenog stanja.

Za sve ovo su potrebna novčana sredstva u iznosu od 5 hiljada eura za bolničke i vanbolničke troškove.

 

                           Preporučujemo