Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mahir Mujić, Muškarac godine 2018. jutros je bio gost na Djevičanskim ostrvima

24. 01. 2019 - 09:18
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

U organizaciji Media PR agencije i SNL magazina uz sve ostale titule, dodjele i prizanja , laskava titula muškarca godine pripala je Mahiru Mujiću. 

Maratonac i humanista koji "prodaje kilometre“ i tako pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Mahir Mujić je u proteklom periodu pažnju javnosti privukao uspješnom humanitarnom akcijom za pomoć oboljeloj djevojčici iz Bihaća Dalal Omerović.
Nakon što je za četiri dana istrčao trku od Sarajeva do Banja Luke, u kojoj je za potrebe liječenja djevojčice Dalal skupio 11.052 KM, Mujić je odlučio pokrenuti novu akciju.
On je 22. Avgusta pokrenuo akciju pomoći prikupljanja sredstava za liječenje oboljelog dječaka Afana Selimovića iz Visokog. 16. septembra trčao je  Sarajevski polumaraton, a odmah nakon završetka trke nastavio je prema Visokom s namjerom da zagrli i poljubi malog Afana.

„Volim djecu, volim pomagati i sve ovo je iz ljubavi. Nije mi cilj da sebe promovišem, ali mi je cilj da probudim svijest građana i da svi kroz svoj posao počnemo doprinositi ovoj državi.“ – kaže Mujić.

Humanitarac i maratonac Mahir Mujić iz Sarajeva zadobio je simpatije šire javnosti još jednim svojim svojim gestom. Odlučio je trčati 200 kilometara od Sarajeva do Banje Luke kako bi ovim svojim sportskim angažmanom podržao porodice Davida Dragičevića i Dženana Memića, mladića koji, nažalost, nisu više s nama, u traženju pravde za njihovu djecu.  

Sljedeći maraton će trčati za OTVORENU MREŽU.

Osim što je izvrstan atletičar i humanista, Mahir je pokazao da je spretan i u kunjinji, u izazovu guljenja i rezanja mrkve, koji mu je pripremila Antonija.

508223042467345129066836633017891304243200n


Za kraj Mahir kaže kako mu zaista imponuje što je bio gost u Udri muški i kako će se odazvati svim akcijama koje bude organizovala OTVORENA MREŽA, jer Batka, njegovu priču i aktivnosti prati još od djetinjstva.Preporučujemo