Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Četiri godine bez Kemala Montena: Oliver Dragojević u jednoj rečenici najbolje opisao njihov odnos

21. 01. 2019 - 12:01
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot

Njegova smrt potresla je mnoge

Pjevač, Kemal Monteno preminuo je na današnji dan prije četiri godine.  Njegova smrt potresla je mnoge, a naročito emotivan bio je Oliver Dragojević, koji nas je napustio prošle godine.

- On i ja bili smo stari frendovi, zajedno smo bili i na turneji, snimili smo duet.. Vrlo često smo se družili, i bili smo jako dobri. Potresla me vijest o njegovoj smrti... Taman se spasio od dijalize, to je ta nesretna kob. On i ja uglavnom smo bili od veselja. Pjevali smo tužne pjesme, a bili smo jako sretni - rekao je tada za Index Oliver.

Kemal Monteno je rođen 17. septembru 1948. u Sarajevu, a posljednjih petnaestak godina života živio je u Zagrebu.

Ljubavne pjesme bile su njegov nepresušan izvor i njegova iskrena ispovijed u kojoj je opisivao životne situacije u kojima su se našli on ili njemu bliski ljudi. Ljubavnu priču svojih roditelja opjevao je tek u pjesmi "Šta je život", po kojoj je nazvao svoj zadnji album. 

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE