Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Bivši predsjednik Evropske komisije: Zapadni Balkan mora što prije postati dio EU

19. 01. 2019 - 10:55
|
|
by udrimuski.ba / Face.ba
|
foto: agencije

On je u petak u Ohridu primio Svjetsku nagradu za humanizam za vizionarsko vođstvo i doprinos stvaranju evropske ideje, koju dodjeljuje Ohridska akademija za humanizam

Nema sumnje da se proces pristupanja zemalja Balkana Evropskoj uniji mora ubrzati, izjavio je bivši predsjednik Evropske komisije Romano Prodi.

- Trajni mir u Evropi je nemoguć ako sve zemlje na kontinentu nisu dio velike evropske porodice - rekao je Prodi makedonskoj agenciji MIA.

Prodi, koji je bio i italijanski premijer, pet godina je obavljao funkciju predsjednika EK u periodu kada su članice EU postale Malta, Kipar i osam zemalja istočne i centralne Evrope. 

Prodi je u petak u Ohridu primio Svjetsku nagradu za humanizam za vizionarsko vođstvo i doprinos stvaranju evropske ideje, koju dodjeljuje Ohridska akademija za humanizam.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Balkan i BiH između 'Yes' i 'Nyet'

Kao ključni akter u postizanju dejtonskog sporazuma Sjedinjene Države, naravno, ne trebaju lekcije iz balkanske istorije – njihovi diplomati naslušali su ih se u godinama pregovora sa zlim momcima tog podneblja