Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Šarović: O godišnjem nacionalnom programu da se izjasni i Srpska

17. 01. 2019 - 09:35
|
|
by NN / udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je danas da zagovara stav da o Prijedlogu godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine treba da se izjasne svi relevanti učesnici u procesu približavanja NATO-u, uključujući i predstavnike Republike Srpske.

On kaže da od izjašnjavanja institucija Republike Srpske zavisi i način postupanja i glasanja predstavnika u Savjetu ministara koji dolaze iz Srpske.

Šarović navodi da je obaveza predstavnika iz Republike Srpskeda da se pridržavaju odluka i stavova njenih institucija i ističe da se time sužava prostor za bilo kakvo lično tumačenje i ocjenjivanja karaktera, značaja i podobnosti ovog dokumenta.

"U tom smislu vodim inicijativu i razgovaraću sa zamjenikom ministra inostranih poslova /u tehničkom mandatu/ Josipom Brkićem da ovaj dokument ima karakter akcionog plana i sadrži obaveze različitih nivoa vlasti u procesu približavanja prema NATO-u, kako za nivo BiH, tako i za entitete, da se ti nivoi vlasti potpuno jasno izraze o tom dokumentu", rekao je Šarović novinarima.

On smatra da je to pitanje dobilo mnogo veću političku dimenziju od samog suštinskog značaja tog dokumenta.

Savjet ministara juče nije razmatrao Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH.

Ova i ostale tačke dnevnog reda koje su skinute s dnevnog reda biće razmatrane na sjednici zakazanoj za utorak, 22. januara.Zadnje dodane

Teologija-istina-pomirenje: Po čemu je BiH jedinstvena u svijetu?

Dekani Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta "Sveti Vasilije Ostroški" iz Foče i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu - Darko Tomašević, Vladislav Topalović i Zuhdija Hasanović - na šestom simposionu "Teologija u javnoj sferi"

Bogić Bogićević: Nacija ne može biti organizacioni princip države

Mislim da nacija, kolektivitet, ne može biti organizacioni princip države i da političke procese ne mogu diktirati nacionalni interesi. Kod nas se i socijalne potrebe diktiraju iz nacionalnih kolektiviteta i to ne može objektivno funkcionisati, rekao je Bogić Bogićević, nekadašnji član Predsjedništva SFR Jugoslavije

Preporučujemo