Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Objavljen snimak incidenta u hrvatskom Saboru između Plenkovića i Grmoje

17. 01. 2019 - 08:11
|
|
by udrimuski.ba/klix.ba
|
foto: prtscr / video

U hrvatskom Saboru jučer je umalo došlo do fizičkog obračuna premijera Andreja Plenkovića i zastupnika MOST-a Nikole Grmoje.

"Govorite mi da su moji istupi jadni. Bio sam pristojan, dok je predsjednik Vlade vidno nervozan jer sam ga razotkrio da radi za srpske interese. Predsjednik Vlade radi za srpske interese", kazao je Grmoja nakon čega je sve krenulo.

Grmoja je Plenkovića optužio da se premijer krenuo da se fizički obračuna s njim, dok Plenković odbacuje takve navode.

Ipak, snimak pokazuje da je nakon rasprave Plenković naglo krenuo prema Grmoji, te da su ga kolege zastupnici zaustavili u namjeri da dođe do njega. 

Na snimku se čuje kako Grmoja govori: "Gdje si ti bio, kao i anemični". U tom momentu Plenković kreće ka Grmoji, ali između njih su stale kolege.

"Krenuo je prema meni i oni su ga jako teško zaustavili. Ne znam da li bi me udario, ali je želio doći do mene iznerviran, a ne znam šta bi bilo da je došao", prokomentarisao je MOST-ov zastupnik.

Premijer Plenković je nakon incidenta poručio da je samo htio razgovarati s Grmojom i pitati ga na koga misli da je veleizdajnik.Zadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''