Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Ruski predsjednik danas u zvaničnoj posjeti Beogradu

17. 01. 2019 - 06:48
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ilustracija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostit će predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji danas dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji. Prema programu posjete, doček Putina bit će na Aerodromu "Nikola Tesla". Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su poduzete ozbiljne mjere sigurnosti.

Teme tajna

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se tokom posjete Beogradu i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, potvrđeno je Sputnjiku. Format i teme sastanka za sada nisu poznati.

Putin je uoči posjete izjavio da se saradnja Rusije s Republikom Srpskom, koja je sastavni dio BiH, odvija na osnovu uzajamne koristi, a striktno u skladu s Dejtonskim mirovnim sporazumom iz 1995. godine.

- I dalje smo usmjereni ka realizaciji, kako u Republici Srpskoj, tako i na cijeloj teritoriji BiH, projekata u sferi energetike, prerade nafte i trgovine gorivom, bankarstva, farmacije i u drugim oblastima. Smatramo da istu važnost ima promoviranje zajedničkih humanitarnih inicijativa, uzimajući u obzir rastuće interesiranje građana BiH za ruski jezik, rusku kulturu, studije u Rusiji - rekao je Putin u intervjuu za "Politiku" i "Večernje novosti".

Velika delegacija

Lideri prosrpskog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević dobili su poziv za svečani ručak koji će u čast predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Beogradu organizirati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mediji su prenijeli da Putin dolazi s brojnom delegacijom, između ostalih u Srbiju će doputovati i ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, kao i šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, kojem je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Štene na poklon

Vučić će Putinu pokloniti štene šarplaninca tokom njegove današnje posjete Beogradu. Riječ je o tromjesečnom mužjaku ove rase, a porijeklo vodi sa Šarplanine na Kosovu.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Govornica: Rubina Čengić i Maja Gasal- Vražalica

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Rubina Čengić, gošća je bila bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini i osnivačica Političke akademije za mlade žene, Maja Gasal- Vražalica, koja priča o procesu uspostave vlasti, o DF-u, o nacionalizmu na terenu...