Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Hrvatski ministar izgubio živce, bacio makete aviona na pod nasred Sabornice

16. 01. 2019 - 15:26
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: Saborska TV

Na aktualnom prijepodnevu u srijedu SDP-ov Franko Vidović postavio je premijeru pitanje o propaloj nabavci borbenih zrakoplova F-16 Barak.

"Dvije godine ste izgubili u trakavici nazvanoj nabava aviona. 2017. ste konstatirali da MiG-ovi mogu letjeti do 2024. Osim što se Hrvatsku izložili međunarodnom skandalu, s propašću natječaja ugrozili ste borbenu sposobnost Hrvatske vojske. I predsjednica kaže da lete samo 3 MiG-a. Da li zaista mislite krenuti u novi natječaj bez da se zatražite političku odgovornost potpredsjednika vlade Krstičevića", rekao je Vidović.

"U jednom trenutku sam pomislio da će proći aktualac, a da neće biti pitanje o avionima. Nije istina da će ovo ugroziti nacionalnu sigurnost, to je neistina", odgovorio je Plenković. Što se tiče mailova, kojima SAD upozorava da Izraelci neće moći prodati nadograđene avione, Plenković je kazao da po njemu signali SAD-a na početku nisu bili toliko jasni jer je natječaj tek bio raspisan. Rekao je da su u tom trenutku poslali delegacije i u Washington i u Izrael i da je bilo rečeno da će ishoditi dopuštenje.

Vidović nije bio zadovoljan odgovorom: "Možete preko javne nabave nabaviti ovakve avione kakve je nabavio moj kolega Maras", kazao je Vidović te ispod klupe izvadio makete aviona te ih odnio ministru obrane Damiru Krstičeviću.

"To košta oko 150 kuna, ja ću to sad vama uručiti bez da izazovete ikakav skandal, bez da morate pokazati ikakvu odgovornost", rekao je Vidović i došao do Krstičevića kako bi mu dao avione.

Krstičević mu je iščupao maketu iz ruke te ju bacio na pod, a smirivati ga je morao i premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković.

Andrej Plenković, premijer Hrvatske je opet komentarisao prisustvo Dragana Čovića, predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i njegovog stranačkog kolege, Vjekoslava Bevande na svečanoj akademiji održanoj u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Plenković je tokom rasprave u Saboru Hrvatske ponovoio da je to odluka bosanskohercegovačke Hrvatske demokratske zajednice i njenog predsjednika, Čovića. 

"To nije bio prvi put da je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine bio u Banjoj Luci toga dana, stojim iza onoga što sam rekao, da su takve odluke i odabiri, politički odabiri Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i njenog predsjednika, bez konzultacija, bez uputa sa 'centralom u odnosu na poslovnu jednicu u Mostaru'", izjavio je premijer u Aktuelnom prijepodnevu, komentirajući pitanje Predraga Matića, sabornika Socijaldemokratske partije o Čoviću kao "voditelju Hrvatske demokratske zajednice poslovne jedinice broj 1" u Mostaru.

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine nije nikakva poslovna jedinica Hrvatske demokratske zajednice, uzvratio mu je premijer Hrvatske.

Matić pak ističe da Čović od gubitka izbora "srlja iz gafa u gaf", posljednji je odlazak u Banja Luku.

"Širok osmjeh, zlatan zub iz prvog reda neustavne proslave, samo da bi se napakostilo Željku Komšiću", ustvrdio je zastupnik kojeg je zanimalo mišljenje Plenkovića o Čovićevim postupcima te poruka majkama i djeci poginulih i nestalih u Bosanskoj Posavini u kojoj je, kaže, poginulo preko tri hiljade ljudi.

Matić je poručio i kako je u cijeloj priči, "Pedro" ispao ambasador Del Vecchio kojemu je, dodao je, možda presudilo što je bio član Socijaldemokratska partije HrvatskeZadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''