Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Trumpov kandidat za državnog odvjetnika kaže da će zaštititi istragu o Rusima

16. 01. 2019 - 10:06
|
|
by udrimuski.ba / Hina
|
foto: agencije

KANDIDAT predsjednika Donalda Trumpa za američkog državnog odvjetnika William Barr rekao je danas zastupnicima da će zaštititi saveznu istragu o miješanju Rusije u američke izbore od političkog pritiska, istaknuvši da će donijeti neovisnost toj dužnosti te da neće izbjegavati neslaganja s administracijom. 

"Neću nikome dopustiti da me zastraši pa da učinim nešto za što mislim da je pogrešno, bili to urednički kolegiji ili Kongres ili predsjednik. Ja ću učiniti ono za što mislim da je ispravno", izjavio je Barr na saslušanju pred senatskim Odborom za pravosuđe.

Barr će biti zadužen za Muellerovu istragu

Očekuje se da će Senat, kojim dominiraju republikanci, potvrditi Barra za državnog odvjetnika SAD-a, što znači da će on biti zadužen za istragu posebnog istražitelja Roberta Muellera o ruskom miješanju u izbore 2016. i mogućem dosluhu Moskve i Trumpove kampanje.

"Bobu će biti dopušteno da završi svoj posao pod mojim nadzorom", kazao je Barr.

Demokrati strahuju da bi Trumpova administracija mogla pokušati potkopati istragu, koja je česta meta predsjednika i njegovih saveznika.

Barr, koji je obnašao dužnost državnog odvjetnika u administraciji republikanskog predsjednika Georgea H.W. Busha devedesetih godina, rekao je da će on primarno biti odan vladavini zakona, a ne Trumpu. Kazao je da on nije tražio taj posao i da ga je nevoljko prihvatio kada mu ga je Trump ponudio.

Trump često kritizira Muellerovu istragu kao lov na vještice i odbacuje bilo kakav dosluh s Rusijom ili ometanje pravde. Rusija je odbacila zaključke američkih obavještajnih agencija da se miješala u izbore 2016.

Barr je rekao kako se slaže s Muellerovom optužbom da su se ruski entiteti miješali u izbore ili da su barem to pokušali te da ne vjeruje da bi se Mueller bavio lovom na vještice. Zadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''