Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Trump naručio dostavu hamburgera i pizza u Bijelu kuću

15. 01. 2019 - 09:02
|
|
by udrimuski.ba / AA
|
foto: AFP

Američki predsjednik Donald Trump u oskudici hrane u Bijelu kuću je naručio dostavu hamburgera i pizze, javlja Anadolu Agency 

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pod najdužom je blokadom u historiji zbog neusvajanja budžeta za tekuću godinu, a više od 800.000 javnih službenika primorano je na neplaćeni rad ili neplaćeni odmor.

Zbog blokade Vlade i u Bijeloj kući mnogi službenici ne dolaze na posao, uključujući i personal zadužen za hranu.

BBC javlja kako je prvi čovjek SAD-a Trump u Bijeloj kući primio fudbalski tim koji je osvojio titulu šampiona univerzitetske lige, a da je tom prilikom za goste naručio dostavu više od 300 hamburgera, pizza i porcija pomfrita.

Trump je novinarima kazao kako je vlastitim novcem platio hranu kojom je počastio goste jer je vladin novac pod blokadom.

Do blokade američke vlade došlo je zbog Trumpovog zahtjeva da se izdvoje sredstva za gradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Najduža ikada blokada Vlade bi mogla potrajati jer još uvijek nema naznaka da su Trump i Demokrate spremni na uzajamne ustupke i kompromisno usvajanje budžeta.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Bajtal: Dodik nije u stanju da se dogovori s Miloradom

''Živimo u jednoj psihološki krajnje difuznoj situaciji koja nam uskraćuje sva demokratska prava. Mi smo goli, bosi, bijedni, gladni, nezaposleni, marginalizirani sa nagaženim dostojanstvom prosječnog građanina''