Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Trump naručio dostavu hamburgera i pizza u Bijelu kuću

15. 01. 2019 - 09:02
|
|
by udrimuski.ba / AA
|
foto: AFP

Američki predsjednik Donald Trump u oskudici hrane u Bijelu kuću je naručio dostavu hamburgera i pizze, javlja Anadolu Agency 

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pod najdužom je blokadom u historiji zbog neusvajanja budžeta za tekuću godinu, a više od 800.000 javnih službenika primorano je na neplaćeni rad ili neplaćeni odmor.

Zbog blokade Vlade i u Bijeloj kući mnogi službenici ne dolaze na posao, uključujući i personal zadužen za hranu.

BBC javlja kako je prvi čovjek SAD-a Trump u Bijeloj kući primio fudbalski tim koji je osvojio titulu šampiona univerzitetske lige, a da je tom prilikom za goste naručio dostavu više od 300 hamburgera, pizza i porcija pomfrita.

Trump je novinarima kazao kako je vlastitim novcem platio hranu kojom je počastio goste jer je vladin novac pod blokadom.

Do blokade američke vlade došlo je zbog Trumpovog zahtjeva da se izdvoje sredstva za gradnju zida na američko-meksičkoj granici.

Najduža ikada blokada Vlade bi mogla potrajati jer još uvijek nema naznaka da su Trump i Demokrate spremni na uzajamne ustupke i kompromisno usvajanje budžeta.

TAGOVI:Zadnje dodane

Otkriveno odakle je donesen otrov za Praljka

"Zna se da je to učinila ekipa koja je ušla da prisustvuje suđenju jer on nije mogao to u pritvoru posjedovati, što svakako baca sumnju na njegov advokatski tim, eventualno nekoga iz ambasade. Uglavnom nekoga ko je imao pristup Praljku prije ulaska u sudnicu."

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Govornica: Rubina Čengić i Maja Gasal- Vražalica

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Rubina Čengić, gošća je bila bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini i osnivačica Političke akademije za mlade žene, Maja Gasal- Vražalica, koja priča o procesu uspostave vlasti, o DF-u, o nacionalizmu na terenu...