Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Francuska se nada da će britanski poslanici podržati Brexit

14. 01. 2019 - 14:30
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Francuska se nada da će članovi britanskog parlamenta odobriti sporazum o Brexitu premijerke Tereze Mej (Therese May), saopćio je u ponedjeljak zvaničnik Jelisejske palače.

Upitan hoće li Francuska podržati provedbu člana 50. Lisabonskog sporazuma po pitanju vremenskih okvira Brexita, zvaničnik je odgovorio: "Nadamo se da će sutrašnje glasanje biti povoljno po tom pitanju." 

Nakon toga, ukoliko to ne bude slučaj, Ujedinjeno Kraljevstvo mora uputiti određeni broj prijedloga i zahtjeva Evropskoj uniji, dodao je zvaničnik.

Sudbina britanskog napuštanja EU zakazanog za 29. mart duboko je neizvjesna jer izgleda da će parlament na sutrašnjem glasanju odbaciti sporazum premijerke Mej. 

TAGOVI:Zadnje dodane

Otkriveno odakle je donesen otrov za Praljka

"Zna se da je to učinila ekipa koja je ušla da prisustvuje suđenju jer on nije mogao to u pritvoru posjedovati, što svakako baca sumnju na njegov advokatski tim, eventualno nekoga iz ambasade. Uglavnom nekoga ko je imao pristup Praljku prije ulaska u sudnicu."

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Govornica: Rubina Čengić i Maja Gasal- Vražalica

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Rubina Čengić, gošća je bila bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini i osnivačica Političke akademije za mlade žene, Maja Gasal- Vražalica, koja priča o procesu uspostave vlasti, o DF-u, o nacionalizmu na terenu...