Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Stjepan Kljuić: Ovaj HDZ je potpuna kompromitacija HDZ-a BiH koji je stvoren na jednoj zdravoj politici

12. 01. 2019 - 21:45
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: N1

Još se nisu stišale negativne kritike usmjerene na račun lidera HDZ-a Bosne i Hercegovine, Dragana Čovića i hrvatskog ambasadora Ivana Del Vechia zbog njihovog prisustva obilježavanju Dana Republike Srpske, 9. januara

"Ovaj HDZ je potpuna kompromitacija HDZ-a BiH koji je stvoren na jednoj zdravoj politici i ne samo zaštite hrvatskih interesa nego i traženja suradnje s ostalim, ono što radi Čović je neobjašnjivo jer to su fraze koje vi lansirate kao treba biti miroljubiv, znate nikad žrtva, ne može odustati od satisfakcije pa bar moralne i u tom pogledu ja razumijem premijera Plenkovića ne može on još, ima svoje probleme u Zagrebu ali će Hrvatska sigurno u narednom razdoblju od godinu, dvije morati potpuno rasčistiti situaciju sa onima koji su izdali interese hrvatskog naroda pa bilo da je to u Bosni ili na kraj svijeta", naveo je Stjepan Kljuić, prvi predsjednik HDZ BiH.

Danas prvi put o svemu, upravo Andrej Plenković. Nejasni su mu postupci ambasadora, zbog čega je to učinio pred kraj mandata i karijere. Plenković je najavio uskoro imenovanje novog ambasadora. O Čoviću je rekao sljedeće:

"Nismo se čuli ni prije ni poslije, tu bi bilo dobro da svi skupa jasno naprave jednu ključnu distinkciju, HDZ BiH je neovisna stranka od HDZ-a Hrvatske i gospodin Čović i vodstvo HDZ-a BiH donosi svoje odluke i svoje procjene o pojedinim pitanjima što se tiče njegove nazočnosti u Banjoj Luci ovo nije bilo prvi put on je tamo bio nekoliko puta ranije i tu temu ostavljam Čoviću i HDZ BiH da je komentiraju", kazao je premijer Hrvatske.

Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik je dodao:

"Vlada to ne smije reći, jer bi i to bilo miješanje u unutarnja pitanja BiH, mislim da je gospodin Čović pogriješio što je bio tamo bez obzira što on dobro surađuje i zašto surađuje to je taj trokut u njihovim odnosima ali na takvu neustavnu proslavu nije trebalo ići."

N1Zadnje dodane

Kojović: Osuđujem neljudski gest Vučića

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je kako se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju s koje je poručivao da jedan srpski vrijedi koliko sto muslimanskih života"

Preporučujemo