Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Najezda skakavaca u Meki

12. 01. 2019 - 13:49
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Korisnici društvenih mreža objavili su snimak na kojem je snimljen ogroman broj insekata koji su se pojavili u mekanskom Haremu. Na snimku vidi se neprijatna i zastrašujuća scena ogromnog broja insekata koji gmižu po platou Harema.

Ta scena je privukla pažnju posjetilaca i potaknula ih da je fotografiraju i snime. Uprava grada Meke je na svom Twitteru objavila saopćenje u kojem se, između ostaloga, objašnjava da se radi o insektima koji se nazivaju crni skakavci. U saopćenju se dodaje kako su "svi timovi specijalizirani za zaštitu okoliša, a radi se o 22 tima koji se sastoje od 138 članova i 111 naprava za uništenje insekata, uključeni u ovu akciju".

Uprava Meke je u drugom tvitu najavila da će timovi za zaštitu okoliša non-stop raditi na uništenju ovih insekata širom Meke dok ih ne budu eliminirali. Stručnjaci su uzrok pojave ovih insekata pripisali kišnom vremenu u Kraljevini Saudijske Arabije i regiji Meke, gdje su kiše i oluje istjerale te insekte iz njihovih skrovišta.

 Zadnje dodane

Zastupnički dom američkog Kongresa protiv ukidanja sankcija Rusiji

Više od 130 republikanaca u Zastupničkom domu američkog Kongresa u četvrtak je zajedno s demokratskim kolegama glasovalo protiv ublažavanja sankcija tvrtkama povezanim sa saveznikom ruskog predsjednika Vladimira Putina, zadajući tako još jedan udarac administraciji Donalda Trumpa

Blair: Odgađanje BREXIT-a je neizbježno

Odgađanje BREXIT-a sada je neizbježna, rekao je u četvrtak bivši premijer Tony Blair, nakon što su zastupnici u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva odbili dogovor Therese May o povlačenju ove države iz Evropske unije

Preporučujemo