Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

"Hoće li Plenković napokon biti dosljedan, osuditi i odreći se i Čovića?"

11. 01. 2019 - 22:33
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: N1

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić oštro je kritikovao prisustvo lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i ambasadora Hrvatske Ivana Delvechija na jednom od događaja povodom obilježavanja Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

"Toliko o brizi HDZ-a BiH za Hrvate u Bosni i Hercegovini i za cjelovitost te države", rekao je Bernardić.

Bernardić je od hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zatražio javno očitovanje o potezu hrvatskog veleposlanika u BiH, ali i o potezu Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH.

"Vladajući su osudili i odrekli se hrvatskog veleposlanika u BiH Del Vechia zbog odlaska u Banja Luku na obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske. Pitanje je hoće li Plenković napokon biti dosljedan, osuditi i odreći se i Dragana Čovića?", pita se Bernardić.

Bernardić smatra kako bi hrvatska javnost trebala znati je li veleposlanik Del Vechio otišao u Banjaluku na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske u dogovoru s hrvatskom ministricom Marijom Pejčinović Burić pa se sad to pokušava zataškati.Zadnje dodane

Putin izbjegao blamažu da govori na partijskom skupu

Hvala na prijateljstvu. Od najavljenog govora ruskog predsjednika Vladimira Putina, hiljade okupljenih građana ispred Hrama Svetog Save u Beogradu moglo je da čuje samo ove tri riječi. Da li je zapravo bilo planirano da se Putin obrati okupljenima ili je po srijedi bila želja predsjednika Srbije koju Putin svjesno nije ispunio?

Preporučujemo