Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Načelnik Han-Pijeska Vlado Ostojić proglasio vanredno stanje

11. 01. 2019 - 14:48
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: Općina Han-Pijesak

Općinskom štabu za vanredne situacije naloženo da organizira stalna dežurstva, prati situaciju, rukovodi akcijama zaštite

Načelnik općine Han-Pijesak Vlado Ostojić proglasio je vanredno stanje zbog obilnih snježnih padavina, ali i padavina koje se očekuju u narednom periodu. 

Općinskom štabu za vanredne situacije naloženo je da organizira stalna dežurstva, prati situaciju, rukovodi akcijama zaštite te ostvari saradnju s Republičkom upravom CZ, susjednim općinama i svim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja.

Preduzeća nadležna za čišćenje puteva dužna su poduzeti sve mjere da putevi budu prohodni, komunalna i javna preduzeća moraju osigurati kontinuirano snabdijevanje vodom i strujom, a zdravstvene ustanove poduzeti sve mjere zaštite stanovništva u posebnim okolnostima izazvanim elementarnom nepogodom. 

Pravni subjekti su obavezni da poduzmu mjere zaštite uposlenih i ugroženih materijalnih sredstava te da, na zahtjev Općinskog štaba, ustupe neophodnu mehanizaciju i drugu opremu za kojom se ukaže potreba.

Ovom odlukom građani, zajednice etažnih vlasnika i privatni poduzetnici dužni su organizirati čišćenje snijega i osigurati prohodnost ispred svojih objekata.

Visina snijega u Han-Pijesku dostigla je 101 centimetar, a snijeg je izazvao probleme u snabdijevanju strujom i vodom u dijelovima općine.

TAGOVI:Zadnje dodane

Kojović: Osuđujem neljudski gest Vučića

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je kako se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju s koje je poručivao da jedan srpski vrijedi koliko sto muslimanskih života"

Preporučujemo