Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Dan Preda: Odlascima u Rusiju niko neće postati članica EU

11. 01. 2019 - 13:19
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: ilustracija
U prošlom sazivu Parlamentarne skupštine BiH delegati iz Republike Srpske su bili ti koji su se protivili uspostavljanju zajedničkog parlamentarnog odbora za saradnju s EU
 
Kristijan Dan Preda (Cristian), specijalni izvještač Evropskog parlamenta za BiH, nakon današnjeg susreta s predstavnicima civilnog društva u našoj zemlji, kazao je kako BiH nikada neće napraviti evropski put sve dok domaći političari, umjesto da dolaze u Brisel, sve češće idu u Moskvu.
 
- U prošlom sazivu Parlamentarne skupštine BiH delegati iz Republike Srpske su bili ti koji su se protivili uspostavljanju zajedničkog parlamentarnog odbora za saradnju s EU. Također, mnogi su i iz neznanja blokirali proces napretka BiH ka Evropskoj uniji – kazao je Dan Preda.
 
Naglasio je i da mu je u proteklom periodu vrlo teško bilo organizirati bilo kakav sastanak sa sadašnjom premijerkom RS Željkom Cvijanović.  
 
- Zvao sam je da dođe u Sarajevo, ona nije mogla. Uputio sam joj javni poziv da dođe u Brisel ili u Strazbur, da se sastanemo, ali do tog sastanka, također, nikad nije došlo. Bilo je vrlo teško sastati se i s Miloradom Dodikom. Čini se da je mnogo lakše otići u Rusiju i kod Vladimira Putina. Odlascima u Rusiju niko neće postati članica EU – zaključio je bio Dan Preda.


Zadnje dodane

Kojović: Osuđujem neljudski gest Vučića

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je kako se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju s koje je poručivao da jedan srpski vrijedi koliko sto muslimanskih života"

Preporučujemo