Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Njemačka: Zbog štrajka više od 640 letova otkazano

10. 01. 2019 - 12:02
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Više od 640 letova otkazano je danas u Njemačkoj zbog štrajka službi sigurnosti na aerodromima u Diseldorfu, Kelnu i Štutgartu da bi se izvršio pritisak na upravu tokom pregovora o zaradama. 

Od planirana 1.054 leta otkazana su 643, saopćeno je iz ovih aerodroma, uz napomenu da će biti velikih kašnjenja na sigurnosnim punktovima. Kroz ove aerodrome dnevno prođe u prosjeku 115.000 putnika. 

Sindikat javnog sektora "Verdi" saopćio je da vodi pregovore u ime 23.000 pripadnika sigurnosnog osoblja u Njemačkoj. Razgovori o zaradama nastavljaju se 23. januara, a sindikat traži povećanje satnice na 20 eura.

Štrajk na berlinskim aerodromima Šenefeld i Tegel u ponedjeljak, 7. januara, izazvao je kašnjenja i otkazivanja letova. 

TAGOVI:Zadnje dodane

Zastupnički dom američkog Kongresa protiv ukidanja sankcija Rusiji

Više od 130 republikanaca u Zastupničkom domu američkog Kongresa u četvrtak je zajedno s demokratskim kolegama glasovalo protiv ublažavanja sankcija tvrtkama povezanim sa saveznikom ruskog predsjednika Vladimira Putina, zadajući tako još jedan udarac administraciji Donalda Trumpa

Blair: Odgađanje BREXIT-a je neizbježno

Odgađanje BREXIT-a sada je neizbježna, rekao je u četvrtak bivši premijer Tony Blair, nakon što su zastupnici u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva odbili dogovor Therese May o povlačenju ove države iz Evropske unije

Preporučujemo