Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

SAD i Kina završili pregovore, trgovinski rat bi mogao biti izbjegnut

09. 01. 2019 - 14:53
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: AFP

Američki podsekretar za trgovinu Ted Mekinej zadovoljan pregovorima

Pregovarački timovi Kine i SAD završili su u Pekingu trgovinske pregovore koji su trajali duže nego što se očekivalo, a dužnosnici su izjavili da će pojedinosti uskoro biti objavljene, što budi nadu da bi trgovinski rat mogao biti izbjegnut.

Pregovori su produženi za jedan dan, što nije bilo predviđeno, a to pokazuje da su obje strane "ozbiljne", saopćilo je kinesko ministarstvo vanjskih poslova.

Cijene dionica skočile su u Aziji i na evropskim tržištima, a očekuje se da će se isto dogoditi u SAD, budući da je produženje pregovora izazvalo optimistično vjerovanje da su dvije najveće svjetske ekonomije blizu postizanja sporazuma.

Američki podsekretar za trgovinu Ted Mekinej (McKinney) izjavio je da će se američka trgovinska delegacija vratiti u SAD u srijedu nakon "nekoliko dobrih dana".

- Mislim da je prošlo dobro - rekao je Mekinej o pregovorima.

TAGOVI:Zadnje dodane

Zastupnički dom američkog Kongresa protiv ukidanja sankcija Rusiji

Više od 130 republikanaca u Zastupničkom domu američkog Kongresa u četvrtak je zajedno s demokratskim kolegama glasovalo protiv ublažavanja sankcija tvrtkama povezanim sa saveznikom ruskog predsjednika Vladimira Putina, zadajući tako još jedan udarac administraciji Donalda Trumpa

Blair: Odgađanje BREXIT-a je neizbježno

Odgađanje BREXIT-a sada je neizbježna, rekao je u četvrtak bivši premijer Tony Blair, nakon što su zastupnici u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva odbili dogovor Therese May o povlačenju ove države iz Evropske unije

Preporučujemo