Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Princ Hari priznao da se htio odreći titule i otkrio zbog koga se predomislio

09. 01. 2019 - 07:24
|
|
by udrimuski.ba - avaz
|
foto: agencije

Kad gledamo snimke princa Herija (Harry) čini se da mu obnašanje kraljevskih dužnosti dolazi prirodno, ali nije uvijek bilo tako.

U intervjuu za "Daily Mail" priznao je da je želio odbaciti titlu i nastaviti živjeti kao običan pučanin.

- Dugo vremena sam odbijao odrasti. Nekoliko puta sam bio na rubu sloma- priznao je, ali otkrio da ga je u tome spriječila odanost prema njegovoj baki kraljici.  
- Želio sam otići, ali sam ipak odlučio ostati i pronaći ulogu za sebe. Ne želimo biti samo hrpa slavnih lica, želimo svoje pozicije iskoristiti kako bismo učinili nešto dobro- rekao je Herija.

Kad mu je kraljica predložila da se počne baviti dobrotvornim radom, tu je ideju prihvatio objeručke. Posljednjih nekoliko godina bavi se prikupljanjem novca i podizanjem svijesti o stvarima koje on smatra bitnima. Jedna od njih je i kampanja za mentalno zdravlje u kojoj surađuje sa svojim bratom Vilijam (Williamom) i njegovom suprugom Kejt (Kate). I sam je progovorio o problemima s kojima se nosio nakon smrti svoje majke princeze Dijane (Diane) i priznao da je morao potražiti stručnu pomoć.

- Jako smo strastveni oko stvari u kojima pomažemo, to nam je naša majka pokazala na primjeru. Volim se baviti dobrotvornim radom i upoznavati nove ljude. Imam puno razumijevanja za ljude koji su došli iz različitih okruženja i osjećam da sam dio tima. Ni ja nisam bio princ. Bio sam samo Heri- zaključio je. 

TAGOVI:Zadnje dodane

Zastupnički dom američkog Kongresa protiv ukidanja sankcija Rusiji

Više od 130 republikanaca u Zastupničkom domu američkog Kongresa u četvrtak je zajedno s demokratskim kolegama glasovalo protiv ublažavanja sankcija tvrtkama povezanim sa saveznikom ruskog predsjednika Vladimira Putina, zadajući tako još jedan udarac administraciji Donalda Trumpa

Blair: Odgađanje BREXIT-a je neizbježno

Odgađanje BREXIT-a sada je neizbježna, rekao je u četvrtak bivši premijer Tony Blair, nakon što su zastupnici u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva odbili dogovor Therese May o povlačenju ove države iz Evropske unije

Preporučujemo