Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Originalna poruka turističkoj agenciji iz Splita koja je džamije u Mostaru zamijenila crkvama

23. 12. 2018 - 05:14
|
|
by udrimuski.ba / klix
|
foto: twiter

Svjetske znamenitosti u Splitu

Ubrzo nakon što je turistička agencija Adriatic-travel iz susjedne Hrvatske na fotografiji Mostara džamije zamijenila crkvama uslijedio je humorističan odgovor Mostaraca i drugih bh. građana.

Turistička agencija Adriatic-travel sa sjedištem u Splitu nudi turistima mogućnost posjete bosanskohercegovačkim gradovima Mostaru i Međugorju. Na jednoj od "promotivnih" fotografija mostarskih džamija, Hadži-Kurtove i Nezir-agine, zamijenjene su crkvama, odnosno umjesto munara prikazani su zvonici Franjevačke crkve i Katedrale. Na fotomontaži Mostara križ s brda Hum nalazi se na brdu Fortica.

Fotografija je nedugo nakon pisanja ovog članka izbrisana sa web stranice hrvatske turističke agencije. Ipak, u našoj arhivi je ostala spašena fotomontaža panorame Mostara prije nego je "nestala".

Mostarci su ovaj potez Adriatic-travel očito shvatili kao "neslanu šalu" pa su odlučili uzvratiti istom mjerom i na sličan način prikazali Split. Twitter je ubrzo postao preplavljen sarkazmom i šalama.

"Ne morate putovati, donosimo znamenitosti vaših najdražih gradova u vaš grad", napisao je jedan korisnik Twittera.

Jedan korisnik Twittera zapitao se šta bi bilo kada bi naprimjer turista iz Češke došao Mostar i mislio da je otišao na misu, a zapravo je došao na džumu.

Neki tviteraši pokazali su zavidno znanje u Photoshopu i Mostar pretvorili u svjetsku metropolu.

Mostar kao svjetska metropola

Svoje nezadovoljstvo Mostarci su iskazali i putem recenzija na Google Mapsu i ostavili negativnu ocjenu zbog čega je rejting ove agencije značajno pao.

Jedan od korisnika društvenih mreža je postavio džamiju na fotogarfiju Splita i napisao #Osunčani Split.

splitsadjamijom

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo