Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prosinečki danas izlazi iz bolnice

14. 12. 2018 - 12:36
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: arhiva

Prema prvim prognozama, već početkom nove godine bit će spreman za povratak na teren

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas završava liječenje u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu te će biti pušten kući, saznaje „Dnevni avaz“. 

- Selektor Prosinečki prethodnih se dana osjećao dobro, pa je ljekarski tim donio odluku da postoperativni oporavak nastavi kod kuće – ističe naš izvor iz KCUS-a te dodaje da će popularni Robi napustiti bolnicu poslije jutarnje vizite.

Prvi strateg našeg državnog tima operiran je u dva navrata, zbog  problema s divertikulumom tankog crijeva. Hospitaliziran je 22. novembra, dan kasnije je obavljen prvi operativni zahvat, a drugi 1. decembra.

- Nakon operativnog zahvata tankog crijeva te još jednog korektivnog zahvata, zdravstveno stanje selektora Prosinečkog je stabilno. Prema prvim prognozama, već početkom nove godine bit će spreman za povratak na teren - saznajemo. 

Selektor Prosinečki 4. januara će obilježiti prvu godišnjicu na klupi naše reprezentacije, a osam dana kasnije, 12. januara, proslavit će 50. rođendan. 

Kao selektor reprezentacije BiH debitirao je 29. januara ove godine, na američkoj turneji protiv SAD (0:0). U ukupno 12 utakmica pod njegovom komandom, zabilježili smo po pet pobjeda i remija te dva poraza. Naš državni tim odveo je u plej-of Lige nacija – grupa B… 

Veliki gurman 

Popularni Robi iz koševske će bolnice prvo svratiti do hotela „Evropa“, gdje je smještena njegova supruga Vlatka, koja je od prvog dana hospitalizacije uz njega. 

- Druga stanica mogla bi biti aščinica, jer obožava klepe, a preko glave mu je bolničke hrane - u šali kaže naš sagovornik iz Nogometnog saveza BiH te dodaje da je selektor veliki gurman, ali će sada morati da pripazi na ishranu.  Zadnje dodane

Stvaraju nove fudbalske asove

Malonogometni klub Pionir iz Jablanice, koji je osnovan 23. jula 2015. godine, već danas je jedna od najljepših sportskih priča općine Jablanica

Preporučujemo