Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Na današnji dan u svijetu muzike

12. 12. 2018 - 12:39
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: AA

1945 – Rođen je Vlatko Marković, jedan od radijskih DJ pionira u Bosni i Hercegovini.

1965 – Zagrebački kantautor Arsen Dedić je nastupio u beogradskom Domu sindikata što je bio njegov prvi solistički koncert u karijeri.

1980 – Bijelo dugme je objavilo album ”Doživjeti stotu”. Nove pjesme Goran Bregović je napisao pod utjecajem novog vala, pa su “Doživjeti stotu”, “Ha, ha, ha”, “Lova” ili “Zažmiri i broj” bile sasvim drugačije od numera na prethodnim albumima. Raniji i prepoznatljivi stil očitovao se uglavnom u baladi “Pristao sam, biću sve što hoće”.

1982 – U ljubljanskom Tivoli studiju grupa Discpilina kičme je završila sedmodnevno snimanje debi albuma koji je pod nazivom “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno” početkom naredne godine objavila mariborska izdavačka kuća Helidon.

1988 – U zagrebačkom klubu Kulušić nastupila je grupa EKV radi snimanja za svoj novi live album. Prvi put je EKV u Kulušiću svirao 1986. također radi snimanja koncertnog albuma, koji je u izdanju RTV Ljubljana objavljen naredne godine, no ovaj drugi koncert će se kao CD pojaviti tek 1997.Zadnje dodane

Preporučujemo