Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Prosinečki izašao iz intenzivne njege

11. 12. 2018 - 14:01
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Robi se dobro osjeća i najvjerovatnije će brzo, za dva-tri dana, napustiti koševsku bolnicu, saznajemo u KCUS-u

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki jučer je izašao iz intenzivne njege, saznaje “Dnevni avaz” u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

- Selektor Prosinečki od ponedjeljka je prebačen na Odjel abdominalne hirurgije, ali još nije poznato kada bi ga mogli pustiti da ide u Zagreb. Vjerovatno ne odmah... - javlja naš izvor iz KCUS-a.

Prosinečki je drugi put operiran prije desetak dana i od tada je bio smješten u intenzivnoj njezi. Prethodno, po povratku iz Las Palmasa, gdje je naš državni tim 18. novembra odigrao prijateljsku utakmicu protiv Španije (0:1), požalio se na bolove u stomaku, nakon čega je 22. novembra hospitaliziran, a dan poslije podvrgnut je hirurškom zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva.

Operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je dr. Jusuf Šabanović.

- Robi se dobro osjeća i najvjerovatnije će brzo, za dva-tri dana, napustiti koševsku bolnicu - saznajemo u KCUS-u.

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i KCUS-a i dalje nema zvaničnih informacija o zdravstvenom stanju selektora Prosinečkog.Zadnje dodane

Stvaraju nove fudbalske asove

Malonogometni klub Pionir iz Jablanice, koji je osnovan 23. jula 2015. godine, već danas je jedna od najljepših sportskih priča općine Jablanica

Preporučujemo