Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Traže da Dodik za ministra odbrane imenuje zloglasnog komandanta jedinice „Vukovi sa Drine“

10. 12. 2018 - 08:09
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Milan Jolović Legenda poznati je „vuk“ koji komanduje vučije zavijanje u okolini Zelenog Jadra i na području Kravice u vrijeme hapšenja srebreničkih civila u julu 1995. godine

Izvor: avaz.ba

Koordinacija udruženja takozvanih elitnih jedinica bivše Vojske Republike Srpske (VRS) uputila je pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku u kojem ga moli da za ministra odbrane BiH imenuje pukovnika Milana Jolovića Legendu, bivšeg komandanta Specijalne jedinice „Vukovi sa Drine“. 

U pismu ističu da je Jolović „istinski patriota“, što je, prema njima, dokazao i u ratu, te da će kao takav na „najbolji mogući način zastupati interese RS u zajedničkim institucijama u Sarajevu“.

Milan Jolović Legenda poznati „vuk“ koji komanduje vučije zavijanje u okolini Zelenog Jadra i na području Kravice u vrijeme hapšenja srebreničkih civila u julu 1995. godine, prema nepotvrđenim informacijama, već odavno se nalazi na području Srbije, gdje se sklonio iz straha od mogućeg hapšenja.

faksimil

Faksimil molbe Dodiku: Nova igra kojom bi se trebala baviti bh. javnost

Jedinica kojom je komandovao učestvovala je u mnogim masakrima podrinjskih i semberskih Bošnjaka, o čemu dokaze, prema informacijama našeg lista, posjeduju nadležna tužilaštva.

S obzirom na to da Jolović ni po kojim uvjetima ne zadovoljava kriterije koji bi ga delegirali za visoku dužnost ministra odbrane BiH, prema ocjeni mnogih, pismo tobožnjih „elitnih jedinica VRS“ je nova igra kojom bi se trebala baviti bh. javnost smišljena u obavještajnim krugovima RS.

No, oni koji su igru smišljali, po svoj prilici, nisu računali da je upravo ovo pismo najbolji povod da se iz tužilačkih ladica izvuku dokazi o zločinima većine jedinica čiji su pripadnici, svojim potpisom i pečatom tražili imenovanje Jolovića za ministra odbrane BiH.

TAGOVI:Zadnje dodane

Kojović: Osuđujem neljudski gest Vučića

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je kako se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju s koje je poručivao da jedan srpski vrijedi koliko sto muslimanskih života"

Preporučujemo