Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Stanje na cestama

09. 12. 2018 - 08:45
|
|
by udrimuski.ba/mostarski.ba
|
foto: mostarski.ba

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište, dok na izraženu poledicu iz bh. Auto-moto kluba upozoravaju na dionici magistralnog puta M-14.2 Resanovci-Drvar. Kolovoz je pretežno mokar, a zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim putnim pravcima.

Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju putne pravce: Zenica-Doboj, Konjic-Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica, Olovo-Tuzla-Orašje i Teslić-Doboj-Tuzla. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.Zadnje dodane

Kojović: Osuđujem neljudski gest Vučića

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je kako se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju s koje je poručivao da jedan srpski vrijedi koliko sto muslimanskih života"

Preporučujemo