Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Zimski salon knjige od 13. do 24. decembra u "Collegium artisticumu"

08. 12. 2018 - 14:45
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

TKD "Šahinpašić" d.o.o. Sarajevo organizator je 14. zimskog salona knjiga, koji će od 13. do 24. decembra (10 - 19 sati) biti održan u galeriji "Collegium artisticum" u Centru "Skenderija".

- Ove godine svoju produkciju prezentirat će izdavači iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i knjižari na 45 štandova. Učestvovanje su prijavili i Institut za historiju, Institut za jezik i Orijentalni institut kao i Nacionalna i univerzitetska biblioteka, Biblioteka za slijepa i slabovidna lica, Zemaljski muzej - saopćio je organizator.

Također navode da će Olivera Ćirković biti gošća. Ona je autorica knjige "Ja, Pink Panter", koja je bila jedna od najprodavanijih na sajmovima u Zagrebu i Beogradu. Knjige će potpisivati na štandu izdavačke kuće "Edicija". 

- Ulaz za posjetioce bit će slobodan - istakli su iz TKD "Šahinpašić" d.o.o. Sarajevo. Zadnje dodane

Starke – kratka istorija kultnih patika

Priča o ovim slavnim patikama datira iz 1908. godine kada je Markis Mils počeo da proizvodi cipele, koje su, za razliku od ostalih u tom periodu, sadržale veliki postotak gume. Na taj način je stvorena Converse Rubber Shoe kompanija, dok je Converse All Star zaživeo 1917.

Preporučujemo