Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Takmičenje “Božićni kup 2018”.

08. 12. 2018 - 08:36
|
|
by udrimuski.ba/mostarski.ba
|
foto: mostarski.ba

U organizaciji Akademskog plivačkog kluba „Zrinjski“ Mostar, danas će na bazenu Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, bit će održano Međunarodno plivačko takmičenje “Božićni kup 2018”.

Svečani defile plivača i otvaranje takmičenja najavljeni su za 10:00 sati.

ako je najavljeno, takmičenje će biti održano po pravilima Međunarodne federacije vodenih sportova – FINA i Plivačkoga saveza BiH. Tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u svim disciplinama bit će nagrađeni medaljama, a najvrjedniji rezultati prema FINA tablicama bit će i novčano nagrađeni.

Suorganizatori takmičenja su Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Sportski savez grada Mostara, saopćeno je.

TAGOVI:Zadnje dodane

BiH ponovo sportski centar svijeta

Glavni grad Bosne i Hercegovine ponovo je središte zimskog sporta u Evropi. U 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase večeras će početi svečana ceremonija otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) koji će održati do 15. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Preporučujemo

Balkan i BiH između 'Yes' i 'Nyet'

Kao ključni akter u postizanju dejtonskog sporazuma Sjedinjene Države, naravno, ne trebaju lekcije iz balkanske istorije – njihovi diplomati naslušali su ih se u godinama pregovora sa zlim momcima tog podneblja