Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Stanje na cestama

08. 12. 2018 - 08:21
|
|
by udrimuski.ba/mostarski.ba
|
foto: mostarski.ba

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i smanjena vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti, te učestali odroni, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Izuzetak su putevi u sjeverozapadnim krajevima gdje su uslovi za vožnju za sada povoljni, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na kanalizacijskim kolektorima, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta Mostar do raskrsnice sa ulicom Mala Tepa.

Zbog izvođenja radova javne rasvjete u ulici Bulevar na dionici Dom zdravlja Mostar-Franjevačka crkva, zatvorena je lijeva kolovozna traka od sjevera ka jugu, a saobraćaj se preusmjerava ulicama Onešćukova-Husnije Repca čiji se smijer povremeno mijenja. Također, za saobraćaj se zatvara i jedna traka suprotne kolovozne trake.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionica autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralne puteve: M-17 Mostar-Čapljina, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno) upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema zadržavanja. Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.Zadnje dodane

Kojović: Osuđujem neljudski gest Vučića

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocijenio je kako se Aleksandar Vučić "vratio na poziciju s koje je poručivao da jedan srpski vrijedi koliko sto muslimanskih života"

Preporučujemo