Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Morin Kormak: BiH mora iskorijeniti korupciju

07. 12. 2018 - 14:03
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: Fena

Rješavanje pitanja korupcije oslobodilo bi potencijal građana da naprave napredak. Ako uklonimo korupciju te političke blokade koje postoje nad privredom, onda time oslobađamo ogroman potencijal koji postoji u ovoj zemlji - istakla je ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Morin Kormak (Maureen Cormack).

U oproštajnom intervjuu za grupu bh. dnevnih listova, ona je istakla i da je "urgentno potrebno formirati vlast na svim nivoima da bi se provodile daljnje reforme, da bi BiH išla dublje ka NATO-u i EU".

Kormak je upozorila i da obrazovni sistem u ovoj zemlji "vašoj djeci daje loše obrazovanje".

- Djeca se ne pripremaju za privredu 21. stoljeća, a obrazovni sistem ih i dodatno dijeli, uči da žive odvojeno, a morate izgraditi zajeničku budućnost za građane vaše zemlje - istakla je ona.

Tokom intervjua ona je govorila o svojim iskustvima u BiH, odnosima prema političarima, očekivanjima od građana, ali i institucija sistema, posebno pravosuđa.

Kormak se osvrnula i na aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP), integracijama BiH u EU, te poslala nekoliko poruka građanima BiH.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo