Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Uhapšen inspektor SIPA-e Darko Marčetić zbog zloupotrebe položaja

07. 12. 2018 - 09:17
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: ilustracija

Zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama da bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih

U jutrošnjoj akciji SIPA-e uhapšen je osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu, a izvršeni su pretresi na više lokacija.

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju hapšenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

U akciji je uhapšen Darko Marčetić (44) iz Prijedora, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci.

On je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, da bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama da bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon hapšenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

avaz.baZadnje dodane

Poruka američkog ambasadora bh. političarima

Radujem se što ću nastaviti rad moje vlade na prosperitetu, sigurnosti i poštivanju vladavine prava na dobrobit svih građana BiH. SAD kao garantor nastavlja štiti suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Preporučujemo