Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ NAPRAVIO SPEKTAKL: Specijalna gošća oduševila sve

04. 12. 2018 - 07:26
|
|
by udrimuski.ba / Expres
|
foto: instagram

Nastup jednog od najpopularnijih muzičara u regionu ispunio je očekivanja i podsjetio je sve na period kada je Zoran Simjanović stvarao kultnu filmsku muziku, kao što su “Tango argentino”, “Grlom u jagode”, “Specijalno vaspitanje”, “Balkan ekspres”, “Flojd”, “Petrijin venac” i mnoge druge čuvene numere.

Željko im je “obukao” novo ruho, i u pratnji big benda i gudačkog kvarteta Metamorfozis posvetio je dio koncerta upravo Simjanoviću, i njegovom stvaralaštvu.

Pored pjesme Tome Zdravkovića “Dva smo svijeta različita”, po kojoj cijeli koncept i nosi naziv, na repertoaru su se našle i numere “Moja draga – moj Beograd”, “Kada padne noć” od Riblje čorbe, “Nije htjela” od Kemala Montena, “Zašto” od Olivera Dragojevića, a publiku je na noge podigla pjesma “Zemljo moja”, koju je Željko izveo zajedno sa specijalnom gošćom i velikom prijateljicom, Ismetom Dervoz Krvavac.
– Ne znam kako je kod vas, ali ja dobro pamtim Beograd iz ranijeg perioda. Bio je prestonica moje zemlje, koja je bila dosta veća. Imala je more, seljake, radnike, festivale, pjevali smo. Možda zato što smo je zaista voljeli i zato je što zaista bila naša – rekao je Željko, uz uvodne taktove pjesme, zajedno sa Ismetom na bini, uz ovacije “Sava centra”.

Ismeta je specijalno za ovu priliku doputovala u Beograd.

– Počašćena sam, ovo je izuzetan trenutak za mene. Da me poslije 44 godine, kada je otpjevana “Zemljo moja”, jedan veliki umjetnik kao Željko Joksimović pozove da zajedno izvedemo je nešto izvanredno. Hvala mu u ime Kemala Montena, mojih “Ambasadora”, u moje ime, a kako sam se ja osjećala na bini, mogu da opišem kroz jednu riječ – kad mi u Sarajevu kažemo da nam je bio merak – rekla je slavna pjevačica.

Novo druženje u Sava centru Željko je zakazao za četvrtak, 6. decembar, baš kao i 18.12, dok 7.12. ima koncert sa istim repertoarom u Novom Sadu.

Željko je uoči koncerta otkrio da ima malu tremu. Takođe je ispričao šta je pripremio za publiku, ali i zašto njegov sin Kosta nije došao na koncert. Pogledajte u nastavku:

 Zadnje dodane

Šta je to gestacijski dijabetes

Dijabetes u trudnoći (gestacijski dijabetes) je vrsta šećerne bolesti koja se javlja u trudnoći i obično nestaje nakon porođaja. Visoka koncentracija glukoze u krvi javlja se prvi put u trudnoći, a povećava se prema sredini trudnoće. Nastaje kao posljedica hormonalnih promjena u tijelu majke. ..

Preporučujemo