Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Haradinaj razgovarao sa Hahnom: Kosovo bilo prinuđeno da uvede takse

04. 12. 2018 - 05:08
|
|
by udrimuski.ba / AA
|
foto: AA

Evropski komesar za politiku dobrog susedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn stigao je danas poslepodne u Prištinu gde se sastao sa premijerom Kosova Ramushem Haradinajem, prenosi Anadolu Agency 

Haradinaj je sa Hahnom razgovarao, pored ostalog, o dijalogu između Kosova i Srbije i taksi koju je Kosovo uvelo na proizvode poreklom iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kosovski premijer je ocenio da je Kosovo bilo prinuđeno da preduzme taj korak, nakon stalnog ometanja koje je Srbija činila i dalje čini prema Kosovu, saošteno je iz Vlade Kosova. 

Haradinaj je naglasio da je Vlada Kosova posvećena putu evropskih integracija, vladavini prava, ispunjenju prioriteta koji proizlaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i ekonomskom razvoju. 

Tokom sastanka sa Hahnom, Haradinaj je ocenio da je Kosovo ispunilo sve kriterijume koje je postavila Evropska unija, zahtevajući ukidanje viznog režima za građane Kosova, jer bi to otvorilo dobre mogućnosti za građane i preduzeća. Haradinaj je kazao da će Kosovo biti ozbiljan partner EU. Zadnje dodane

Preporučujemo