Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nema dokaza da je Luka Modrić lažno svjedočio

30. 11. 2018 - 13:36
|
|
by udrimuski.ba/avaz.ba
|
foto: avaz.ba

Kapitan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić definitivno neće odgovarati i biti procesuiran za krivično djelo davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću. 

Taj je postupak protiv njega sad i pravomoćno obustavljen, neslužbeno saznaje "Jutarnji list" na zagrebačkom Županijskom sudu.

Nakon što je u septembru ove godine Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo optužnicu protiv Modrića, tužilaštvo se žalilo na tu odluku. Međutim, sad je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda.

Prema neslužbenim informacijama, drugostepeni sud smatrao je da ne postoji dovoljan stepen osnovane sumnje da je Luka Modrić lažno svjedočio na sudu. Protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe i ona je pravomoćna.

Podsjetimo, Modrić se teretio da je 13. juna prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima u aferi izvlačenja novca iz kluba “svjesno neistinito iskazao” da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kad bi produživao ugovor te da je te anekse ponovo potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužilaštvo je smatralo da je Modrić govorio neistinu jer je dobro znao da je ovaj aneks potpisao tek nakon odlaska iz Dinama, kad je već igrao u Totenhemu, piše "Jutarnji".

TAGOVI:Zadnje dodane

Maestralna partija za veliki jubilej

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u gostima je savladala Finsku (26:30) u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. te tako napravila veliki korak ka plasmanu na finalni turnir, koji će se odigrati u Austriji, Noveškoj i Švedskoj

Preporučujemo

Potraga za nestalom Salihom Omerović i danas traje

Pripadnici FUCZ, njih 17, sa dva potražna psa i bespilotnim letjelicima (dronovima) i danas su nastavili potragu za 54-godišnjom Salihom Omerović čiji su nestanak Policijskoj stanici Srebrenica u ponedjeljak 15.4.2019. godine prijavili članovi porodice

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Govornica: Rubina Čengić i Maja Gasal- Vražalica

U Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Rubina Čengić, gošća je bila bivša zastupnica u Parlamentarnoj skupštini i osnivačica Političke akademije za mlade žene, Maja Gasal- Vražalica, koja priča o procesu uspostave vlasti, o DF-u, o nacionalizmu na terenu...