Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Boje života

26. 11. 2018 - 08:37
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Transplantacijski program OTVORENE MREŽE bi mogao eksplodirati u narednom periodu,  odnosno broj pacijenata koji će biti transplatirani kroz program OTVORENE MREŽE u narednom periodu bi mogao biti znatno veći nego do sada, najavio je predsjednik OTVORENE MREŽE dr.  Almir Čehajić Batko u posljednjem izdanju Boja života, emisije Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Rubina Čengić.

On je govorio o najnovijim dogovorima sa klinikama u Francuskoj, pacijentima koji čekaju datum transplantacije,  tromosti bh-administracije u zdravstvenim fondovima koji nisu u stanju ili ne znaju da prate dinamiku liječenja.

Nijaz Zubanović je govorio o životu prije i  posilije transplantacije  jer mu je 2015. Godione njegova supruga Safeta donirala bubreg i bila prva supruga u programu OM koja je donirala bubreg svom mužu. (Poslije nje ih je bilo još 11, za sada!)  

Nastojeći da ilustrujemo koliko je komplikovano obezbjediti novac za ove operacije i koliko je teško procijeniti koliko će sve na kraju košta reprizirali smo razgovore sa Mimom Šahinpašićem i Asimom Žero – Mimo je dva puta transpantiran i njegovo liječenje još uvijek traje, a sve je dosta skupo, dok Asima skuplja novac za transplantaciju u kojoj će joj donor biti brat.

Osim toga vijesti, muzika, ljubav...  Boje života! 

Emisiju možete poslušat ispod. 

 

 Zadnje dodane

Govornica: Rubina Čengić i Vojin Mijatović

Današnji gost u emisiji Govornica na Radiju OTVORENA MREŽA je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH. Čengić i Mijatović će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, CIK-u BiH, te o lopovlucima vladajucih i samozvanih opozicionih, kako on navodi

Preporučujemo