Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nijaz Zubanović: Dobro dobrim vraća

22. 11. 2018 - 08:17
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: D. Stojnić

Nijaz Zubanović, mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, koji s novim bubregom vozi pacijente do Francuske i pritom im ličnim primjerom daje nadu u ozdravljenje, pokazao je da nije zaboravio vrijeme kad su njemu drugi pomagali.  

Ljudima u Bosni i Hercegovini ovom nesebičnom i na našim prostorima jedinstvenom gestom ovaj divni čovjek poručuje da se svi trebamo okrenuti jedni prema drugima.

Nijaz naglašava da ga to što je u mogućnosti da pomaže drugima, onako kako su prije tri godine pomagali njemu, čini i sretnim i zadovoljnim. Dodaje i da nastavlja volontirati u „Otvorenoj mreži“. Svojim primjerom javnosti želi pokazati da ljudi jedni za druge mogu uraditi sjajne stvari.

Obećava da će nastavit borbu da u BiH zažive zakonska rješenja u oblasti donorstva i transplantacije.

Zubanović je rođen je 2. avgusta 1968. Prije tri godine supruga Safeta mu je donirala bubreg, čime su stavili tačku na njegovu višegodišnju bolest i iscrpljujuće hemodijalize na kojima je bio od 2011.

avaz.baZadnje dodane

Boje života, emisija o transplantacijama

U ovosedmičnim "Bojama života", emisiji o transplantacijama na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem Batkom

Preporučujemo