Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Orban: Evropa će biti narodna Evropa ili neće postojati

08. 11. 2018 - 13:09
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: screenshot

Desničarski premijer Mađarske Viktor Orban nakon što je nedavno za N1 brigom za migrante opravdao slikanje ispred etničke mape Bosne i Hercegovine dok u rukama drži knjigu poznatog britanskog islamofoba Douglasa Murraya, ponovo se oglasio povodom migrantske krize.

Govoreći na samitu EPP-a (Evropske pučke partije) u Helsinkiju pozvao je Evropu da se vrati svojim kršćanskim korijenima, ali i da spasi evropski kontinent od migranata.

“Nema snažne Evrope, bez njenih uspješnih zemalja članica. Bez njih bi Evropa izgubila svoj duhovni i kulturalni identitet. Mi smo EPP, mi smo Evropska Pučka Partija, Evropa će biti narodna Evropa ili neće postojati. Socijalisti, liberali i zeleni rade upravo za takvu Evropu koja nema korijene i nema duhovni identitet. Naša vizija je Evropa koja ima 27 lica u isto vrijeme, Evropa koja je jednako kršćanska i demokratska. Mi u EPP se ne bi trebali bojati da potvrdimo ono što jesmo tj. Demokršćani”, kazao je Orban.

Pozivajući članice EPP-a da se ujedine kako bi pobijedili one koji žele da ih podijele uz pomoć socijalističkih i liberalnih optužbi, Orban nije pozvao samo na borbu protiv migranata nego i protiv Karla Marxa i Fidela Castra.

“Moramo preuzeti odgovornost za to što u proteklih pet godina nismo uspjeli zadržati Britance u i migrante izvan Evropske unije. Ako želimo pobijediti u 2019., a želimo, moramo naći svoj put do pobjede. Zato, ujedinimo EPP, borimo se protiv onih koji žele da podijele našu EPP porodicu sa socijalističkim i liberalnim optužbama, zarad pobjede vratimo se svojim duhovnim korjenima i proglasimo renesansu naših kršćanskih korijena. Nemojmo se ravnati po socijalističkim partijama i liberalnim medijima, ako budemo radili za njih osuđujemo sebe na poraz. Evropski izbori moraju biti dobiveni u našim zemljama, da bismo pobijedili moramo zaštititi naše građane od ilegalnih migracija, terorizma, kriminala i ekonomskih poraza”, zaključio je Orban.

Inače, EPP je na samitu u Helsinkiju odlučio da će zajednički kandidat ove političke organizacije za budućeg predsjednika Evropske komisije biti Manfred Weber koji bi trebalo da naslijedi Jean-Claude Juncker na čelu “evropske vlade” ukoliko demokršćanska opcija dobije najveći broj glasova na narednim evropskim izborima.Zadnje dodane

Papa putuje u Panamu

Papa Franjo putuje danas u svoju prvu posjetu Panami gdje će se u povodu Svjetskog dana mladih okupiti više od 150.000 mladih katolika iz cijeloga svijeta

Preporučujemo

DF: Udruženu anti-nato koaliciju čine SNSD i HDZ

Mi u Demokratskoj fronti smatramo da je jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara