Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

skinlijevo skindesno

Orban: Evropa će biti narodna Evropa ili neće postojati

08. 11. 2018 - 13:09
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: screenshot

Desničarski premijer Mađarske Viktor Orban nakon što je nedavno za N1 brigom za migrante opravdao slikanje ispred etničke mape Bosne i Hercegovine dok u rukama drži knjigu poznatog britanskog islamofoba Douglasa Murraya, ponovo se oglasio povodom migrantske krize.

Govoreći na samitu EPP-a (Evropske pučke partije) u Helsinkiju pozvao je Evropu da se vrati svojim kršćanskim korijenima, ali i da spasi evropski kontinent od migranata.

“Nema snažne Evrope, bez njenih uspješnih zemalja članica. Bez njih bi Evropa izgubila svoj duhovni i kulturalni identitet. Mi smo EPP, mi smo Evropska Pučka Partija, Evropa će biti narodna Evropa ili neće postojati. Socijalisti, liberali i zeleni rade upravo za takvu Evropu koja nema korijene i nema duhovni identitet. Naša vizija je Evropa koja ima 27 lica u isto vrijeme, Evropa koja je jednako kršćanska i demokratska. Mi u EPP se ne bi trebali bojati da potvrdimo ono što jesmo tj. Demokršćani”, kazao je Orban.

Pozivajući članice EPP-a da se ujedine kako bi pobijedili one koji žele da ih podijele uz pomoć socijalističkih i liberalnih optužbi, Orban nije pozvao samo na borbu protiv migranata nego i protiv Karla Marxa i Fidela Castra.

“Moramo preuzeti odgovornost za to što u proteklih pet godina nismo uspjeli zadržati Britance u i migrante izvan Evropske unije. Ako želimo pobijediti u 2019., a želimo, moramo naći svoj put do pobjede. Zato, ujedinimo EPP, borimo se protiv onih koji žele da podijele našu EPP porodicu sa socijalističkim i liberalnim optužbama, zarad pobjede vratimo se svojim duhovnim korjenima i proglasimo renesansu naših kršćanskih korijena. Nemojmo se ravnati po socijalističkim partijama i liberalnim medijima, ako budemo radili za njih osuđujemo sebe na poraz. Evropski izbori moraju biti dobiveni u našim zemljama, da bismo pobijedili moramo zaštititi naše građane od ilegalnih migracija, terorizma, kriminala i ekonomskih poraza”, zaključio je Orban.

Inače, EPP je na samitu u Helsinkiju odlučio da će zajednički kandidat ove političke organizacije za budućeg predsjednika Evropske komisije biti Manfred Weber koji bi trebalo da naslijedi Jean-Claude Juncker na čelu “evropske vlade” ukoliko demokršćanska opcija dobije najveći broj glasova na narednim evropskim izborima.Zadnje dodane

Avganistan: Ubijeno devet pripadnika milicije

Devetorica pripadnika avganistanske milicije poginulo je kada je na njih jutros otvorio vatru najmanje jedan njihov kolega, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!