Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

NAJLUĐA NOĆ: Mnogi bh. građani već rezervirali putovanja: Istanbul i dalje najtraženiji

08. 11. 2018 - 07:42
|
|
by udrimuski.ba / avaz.ba
|
foto: vivatravel.rs

Veliko interesiranje za Jadran, ali i za Dubai, Milano, Berlin, Veneciju, Veronu...

Autor: A. ČENGIĆ

Dragulj Bliskog istoka, Istanbul, nekadašnja prijestonica rimskog, bizantskog i osmanskog carstva, Milano, grad stila i ljepote, Budimpešta, kraljica Dunava... Samo su neke od atraktivnih destinacija na kojima će bh. građani dočekati Novu 2019. godinu.  

Ekskluzivne ture

Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, već su mnogi rezervirali aranžman za najluđu noć, a kako se bliži vrijeme novogodišnjih praznika, turističke agencije u BiH rade punom parom.

Interesiranje za proslavu, prema informacijama koje smo dobili iz agencija, veliko je, a ponude su raznovrsne, kao i cijene.

Do sada je, kako navode u agencijama, najviše zainteresiranih za Istanbul, zbog pristupačnih cijena. Merima Hrvat iz „Relax Toursa“ ističe da su se ove godine odlučili za nekoliko ekskluzivnih tura.

- Osim tradicionalnog Jadrana, koji je aktuelan svake godine, ovaj put uveli smo i nešto novo. Izdvojila bih krstarenje Nilom, riječ je o osmodnevnom aranžmanu. Za ovu turu već ima rezervacija, a cijena je 1.999 KM – kaže Hrvat.

Kako dodaje, i Dubai je aktuelan, a popularni su i Rim i Instanbul. Za Tursku je napravljeno nekoliko aranžmana - od tri, četiri ili pet noći.

Noćenje i doručak

Petodnevno novogodišnje putovanje u glavni grad Italije košta 800 KM, a u cijenu su uključeni noćenje s doručkom, avionska povratna karta te prijevoz od aerodroma do hotela i nazad. Dva noćenja u Veneciji koštaju 300 maraka, a uključeni su prijevoz autobusom, noćenje s doručkom, organizacija puta.

A da je Istanbul hit za novogodišnju noć, potvrdili su nam i iz turističke agencije „Centrotours“. 

- Istanbul je tražen jer se mogu naći vrlo jeftine ponude. U našoj agenciji novogodišnja ponuda, koja uključuje četiri noćenja, košta 549 KM, bez aerodromskih taksi. Od autobuskih aranžmana traženi su Rim, Milano, Budimpešta, Beč, Pariz, Venecija, Verona – rekli su iz agencije.

1.999 KM 

košta osmodnevno krstarenje Nilom, a u cijenu su uključeni povratna aviokarta, smještaj u hotelu s četiri zvjezdice (tri noćenja s doručkom), smještaj na brodu s pet zvjezdica (tri noćenja)  

1.699 KM 

košta aranžman u Dubaiju, a uključuje povratnu aviokartu, prijevoz do hotela, noćenje s doručkom u hotelu s tri zvjezdice (sedam noćenja)

459 KM 

najniža je cijena aranžmana za Istanbul, a tu su povratna karta, smještaj u hotelu (tri noćenja), prijevoz od aerodroma do hotela

Popunjena mjesta

- Istanbul je najpoželjnija destinacija. Kada je riječ o autobuskim turama, izdvajamo Berlin, Veronu, Veneciju. Iako su do Nove godine još dva mjeseca, već je dosta mjesta popunjeno, a sve ture su zagarantirane - rekla je Merima Hrvat.Zadnje dodane

Preporučujemo